Voorpagina Voorwoord Stichting Zuidwester Rotterdampas Careyn Spijkenisse Heeft u geldzorgen of moeite om rond te komen? Ouwerkerk Notariaat Activiteiten in Nissewaard! Gemeente Nissewaard Sporten in Nissewaard ASVZ Je bent van harte welkom op het CJG Zadkine Centrum Seksueel Geweld - Humanitas Ouwerkerk Notariaat - Zadkine Vluchtelingenwerk - De Boegspriet Kinderkoepel - E-health
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Nissewaard

SPORTEN

en bewegen in Nissewaard

Sporten voor senioren

Ook als u wat ouder wordt, is sporten belangrijk. Senioren die regelmatig bewegen hebben minder gezondheidsproblemen en zitten beter in hun vel. Bent u op zoek naar een leuke sport die bij u past? Kijk dan eens op de website van ‘Thuis in Nissewaard’ via www.thuisinnissewaard.nl

Op de website zijn tal van sportactiviteiten voor senioren te vinden bij verenigingen en bij sportprofessionals. Van competities tot groepssport en individuele sporten geschikt voor jongere en oudere senioren.

Er is altijd wel een sportmogelijkheid in de buurt die bij u past!

Kom gerust een keer kijken bij één van de activiteiten.


Sporten en bewegen

ondanks een beperking

Wist u dat u ook met een beperking kan sporten of bewegen? Op de website www.unieksporten.nl vindt u alles over sporten met een beperking. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan veel mensen denken.

Van het sportaanbod in uw omgeving en mogelijkheden voor een sporthulpmiddel tot aan verschillende verhalen van mensen die misschien wel dezelfde hobbels ervaren als u. Zij vertellen waarom zij toch zijn gaan sporten. Op de website www.unieksporten.nl komt u erachter wat er allemaal kan.

Het vinden van een aangepast sportaanbod

Op de website vindt u het sportaanbod in de buurt. In de zoekfunctie kunt u aangeven binnen welke straal de aanbieder zich moet bevinden. Op deze manier beslist u zelf hoe ver u wilt of kunt reizen. Vervolgens krijgt u een overzicht van de sporten die u bij u in de buurt kan doen. Komt u er zelf niet meteen uit? Neem dan contact op via [email protected].

Sporthulpmiddel

Het kan zijn dat u een sporthulpmiddel nodig heeft. Dat is geen probleem. We kijken met u wat de mogelijkheden zijn. Neem hiervoor contact op met de combinatiefunctionaris door een e-mail te sturen naar [email protected].

Thuis sporten met de Uniek Sport App

Wilt u niet naar een sportlocatie om te bewegen? Iedereen, beginner of gevorderd, kan met de Uniek Sporten app thuis (fitness)oefeningen doen. In de app kunt u aangeven wat uw beperking is. Op basis daarvan krijgt u oefeningen die bij u passen. Bij de work-outs kunt u ook uw voortgang bijhouden en uitdagingen selecteren en aangaan. Daarnaast heeft de app ook een communityfunctie. Gebruikers kunnen in de community ideeën uitwisselen over bewegen, maar ook over bijvoorbeeld gezonde recepten.

Alle dorpshuizen en wijkcentra op een rij

Dorpshuis Abbenbroek
Kerkplein 7
3216 AK Abbenbroek


Dorpshuis Drenkwaard
Molendijk 21 b
3214 VG Zuidland


Sociaal Cultureel Centrum
De Haveling
Pr. Julianaplein 1
3211 XX Geervliet


Dorpshuis Hekelingen
Lede 13
3209 AT Hekelingen


Wijkcentrum de Akkers
Lenteakker 5
3206 TB Spijkenisse


Wijkcentrum ’t Centrum
M.A. de Ruijterstraat 3
3201 CK Spijkenisse


Wijkcentrum Groenewoud
Gebouw de Sleutel op
de 1e verdieping
Eikenlaan 88e
3203 BM Spijkenisse


Wijkcentrum de Hoek
Zwanenhoek 86 A
3201 HS Spijkenisse


Wijkcentrum de Kreek
Kreek 123
3206 HK Spijkenisse


Wijkcentrum Noord
Winston Churchilllaan 227
3202 GN Spijkenisse


Wijkcentrum Maaswijk
Maria Rutgers Hoitsemastraat 2
3207 EJ Spijkenisse


Wijkcentrum Waterland
Vlinderveen 440
3205 EM Spijkenisse

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: