Voorpagina Voorwoord Stichting Zuidwester Rotterdampas Careyn Spijkenisse Heeft u geldzorgen of moeite om rond te komen? Ouwerkerk Notariaat Activiteiten in Nissewaard! Gemeente Nissewaard Sporten in Nissewaard ASVZ Je bent van harte welkom op het CJG Zadkine Centrum Seksueel Geweld - Humanitas Ouwerkerk Notariaat - Zadkine Vluchtelingenwerk - De Boegspriet Kinderkoepel - E-health
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Nissewaard

Rotterdampas

leuke dingen doen met korting of zelfs gratis

Leuke dingen doen en van het leven genieten. Dat wil iedereen graag. De Rotterdampas biedt hierin een mooie ondersteuning. Met de pas kunt u gratis of met hoge korting allerlei attracties bezoeken. Jaarlijks biedt de Rotterdampas meer dan 750 acties aan. De pas is te koop voor iedereen, van jong tot oud.

Het nieuwe Rotterdampasjaar loopt van 1 maart 2024 t/m 28 februari 2025. Na aankoop van de Rotterdampas wordt de pas binnen vijf werkdagen thuisbezorgd samen met de jaargids en het seizoensmagazine. 

Wat kunt u allemaal doen met de Rotterdampas?

Met de Rotterdampas kunt u gratis zwemmen, musea bezoeken of bijvoorbeeld naar de film. Ook Diergaarde Blijdorp, Spido en de Euromast zijn zoals altijd weer van de partij.

Ook in Nissewaard doen verschillende organisaties mee. Zo kunt u voor een verfrissende duik naar het Rivièrabad in Spijkenisse. De kinderen kunnen zich lekker uitleven bij Jump XL of wat dacht u van een tochtje met de Fluisterboot? Ook kunt u naar de bioscoop in Spijkenisse of het museum Back tot the Sixties. Zo is er voor ieder wat wils.

Tarieven en korting

Iedereen kan een Rotterdampas bestellen. De Rotterdampas kost € 65,-. Schaft een volwassene tegelijkertijd een pas voor zijn of haar kind aan, dan is de prijs voor kinderen tot en met 17 jaar € 20,-. Maar als u een lager inkomen hebt of bijvoorbeeld studeert, komt u misschien in aanmerking voor een kortingstarief.

Laag tarief

Bij het lage tarief kost de pas voor volwassenen € 5,-. Als één van de ouders de Rotterdampas heeft aangeschaft is de pas voor kinderen tot en met 17 jaar gratis. U komt in aanmerking voor een laag tarief als u een minimuminkomen heeft. Dat houdt in dat het gezamenlijk netto-maandinkomen (exclusief toeslagen) niet hoger is dan:
€ 1.600,- voor alleenstaanden
€ 2.000,- voor alleenstaande ouders
€ 2.275,- voor gehuwd/samenwonend

Midden tarief

Bij het midden tarief kost de Rotterdampas voor volwassenen € 32,50 en voor kinderen € 10,-. Ook hier is het kortingstarief voor kinderen alleen geldig wanneer een ouder ook een Rotterdampas aanschaft. U komt in aanmerking voor het midden tarief als het gezamenlijk netto-maandinkomen (exclusief toeslagen) ligt tussen:
€ 1.600,- en € 1.825,- voor alleenstaanden
€ 2.000,- en € 2.350,- voor alleenstaande ouders
€ 2.275,- en € 2.625,- voor gehuwd/samenwonend

Studentenkorting

Studenten uit Nissewaard die een voltijd opleiding in Rotterdam volgen, kunnen de pas voor € 20,- aanschaffen bij één van de verkooppunten in Rotterdam.

Waar kunt u de Rotterdampas kopen?

Wilt u weten voor welk tarief u in aanmerking komt? Kijk dan op www.nissewaard.nl/rotterdampas. Hier kunt u de Rotterdampas met korting aanvragen en een afspraak maken. Als u in aanmerking komt voor een kortingstarief dan kunt u namelijk alleen in uw eigen gemeente terecht om de Rotterdampas aan te schaffen. Dit kan via een afspraak bij het gemeentehuis.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de attracties en een volledig overzicht van alle prijzen kunt u terecht op de website van de Rotterdampas zelf: www.nissewaard.nl/rotterdampas.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: