Voorpagina Voorwoord Stichting Zuidwester Rotterdampas Careyn Spijkenisse Heeft u geldzorgen of moeite om rond te komen? Ouwerkerk Notariaat Activiteiten in Nissewaard! Gemeente Nissewaard Sporten in Nissewaard ASVZ Je bent van harte welkom op het CJG Zadkine Centrum Seksueel Geweld - Humanitas Ouwerkerk Notariaat - Zadkine Vluchtelingenwerk - De Boegspriet Kinderkoepel - E-health
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Nissewaard

Je bent van harte welkom

op het CJG!

Gezond en veilig opgroeien, dat wensen we alle kinderen. Daarom zien we hen regelmatig. Vanaf de geboorte tot je kind 18 jaar is, bekijken we gratis of jouw kind zich goed ontwikkelt en onderzoeken wij hoe het gaat met de gezondheid. Maar wist je dat je al vanaf de zwangerschap bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond terecht kunt? Met ongeveer 50 CJG-locaties verspreid over de regio Rotterdam-Rijnmond is er altijd wel een CJG-locatie bij jou in de buurt.

Wij bieden ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven. Want het opvoeden en opgroeien van kinderen brengt soms uitdagingen met zich mee. Dan zijn onze professionals er voor jou en je kind. Je kunt bij ons terecht met al je vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Geen vraag is ons te gek. De jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)-
pedagogen en andere deskundigen van het CJG bieden een luisterend oor, advies en ondersteuning. Samen met jou zoeken zij naar een antwoord op jouw vraag. En anders zoeken ze de juiste deskundige in ons netwerk. Zo maken we gezond en veilig opgroeien mogelijk.

Vanaf de zwangerschap tot jouw kind 18 jaar is

Al vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, ben je welkom bij ons. Bijvoorbeeld voor vragen over het (aanstaand) ouderschap. Maar ook om de vaccinatie tegen kinkhoest en de griep te halen. Zo bescherm je je kind al in de buik tegen deze ernstige infectieziekte. Meer informatie daarover lees je op vaccinatiescjgrijnmond.nl. Van de gemeente ontvangen wij bericht wanneer jouw kind is geboren. Daarna nemen we contact met je op voor een gehoortest, het afnemen van de hielprik en een geboorteconsult. Je mag zelf beslissen of je gebruik wilt maken van onze gratis jeugdgezondheidszorg.

Tot de achttiende verjaardag van je kind ontvang je op verschillende momenten een uitnodiging van ons voor een afspraak. Die vindt plaats bij jou thuis, op een CJG-locatie of op school. En soms (beeld)bellen we. Samen met jou kijken we dan hoe het gaat met je kind. Is er extra begeleiding, zorg of hulp nodig? Ook onderzoeken we de gezondheid. Bijvoorbeeld door de lengte en het gewicht van jouw kind te meten of een ogen- of gehoortest te doen. Ook geven we de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma om te voorkomen dat jouw kind ernstige infectieziekten krijgt, zoals kinkhoest, mazelen en meningokokken. En heb je een vraag, bijvoorbeeld over slapen, voeding, angst, mediagebruik of weet je even niet wat je met een bepaalde situatie aan moet? Dan kun je die gelijk aan ons stellen. Terwijl je kind opgroeit, staan wij naast je.

Van betrouwbare informatie tot cursussen

Ook als je geen afspraak hebt bij het CJG, staan we voor je klaar. Online én offline. Onze professionals van het contactcentrum zijn iedere werkdag bereikbaar, bijvoorbeeld via telefoon, WhatsApp of chat. Om jouw vragen te beantwoorden, advies te geven of een afspraak te maken of verzetten.

Kijk ook eens op cjgrijnmond.nl voor betrouwbare opvoedinformatie per leeftijdsfase en gratis (online) cursussen, themabijeenkomsten en webinars.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: