Voorpagina Voorwoord Stichting Zuidwester Rotterdampas Careyn Spijkenisse Heeft u geldzorgen of moeite om rond te komen? Ouwerkerk Notariaat Activiteiten in Nissewaard! Gemeente Nissewaard Sporten in Nissewaard ASVZ Je bent van harte welkom op het CJG Zadkine Centrum Seksueel Geweld - Humanitas Ouwerkerk Notariaat - Zadkine Vluchtelingenwerk - De Boegspriet Kinderkoepel - E-health
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Nissewaard

Beste inwoner van

Nissewaard

Voor u ligt de Informatiekrant Zorg en Ondersteuning. een krant vol met initiatieven, activiteiten én regelingen die binnen onze gemeente aangeboden worden. Veel inwoners kunnen extra ondersteuning en zorg gebruiken om de dagen door te komen. Dit gaat van financiële hulp om de hoge kosten te dragen, tot het tegengaan van eenzaamheid of het deelnemen aan sporten en culturele activiteiten. Als wethouder voor sport, zorg en welzijn ben ik dan ook dankbaar voor de vele initiatieven die georganiseerd worden in wijkcentra’s en dorpshuizen, maar ook bij sport- en cultuurverenigingen en door de vele vrijwilligers die onze mooie gemeente kent.

Met dit in het achterhoofd wil ik dan ook de oproep doen aan alle inwoners om actief deel te blijven nemen aan onze samenleving. Juist in deze uitdagende tijden is het van groot belang dat we goed voor onszelf blijven zorgen, dat we eropuit blijven gaan en we betrokken blijven bij elkaars welzijn. Als gemeenschap worden we namelijk alleen maar sterker door een actieve deelname van al onze inwoners op sportief, sociaal, cultuur en politiek vlak.

Binnen onze gemeente is er dan ook voor ieder wat wils. Elke buurt heeft wel een wijkcentrum, dorpshuis of jongerencentrum waar inwoners terechtkunnen en waar activiteiten worden georganiseerd. Maar er zijn ook gemeentebrede instanties die u kunnen helpen.

Of u nu geïnteresseerd bent in een cursus valpreventie, nieuwe mensen wilt leren kennen, advies wilt over financiën en schulden of lid wilt worden van een voetbalvereniging voor ouderen, er is een breed aanbod aan mogelijkheden om actief deel te nemen aan het gemeenschapsleven. Weet u niet zeker hoe u dit moet aanpakken, wat u kunt of wilt doen of zijn de kosten te hoog? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thuis in Nissewaard. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Er kan meer dan u misschien denkt!

Ik vertrouw erop dat we met deze uitgave u de nodige informatie geven, waarmee u de weg vindt naar de vele activiteiten en initiatieven en naar de beschikbare zorg en ondersteuning.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Postma,
wethouder Zorg & Welzijn

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Nissewaard.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

April 2024

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: