Voorpagina Voorwoord Aemosa Woonzorg Incluzio Leiderdorp Samen Zorgverlening Netwerk Dementievriendelijk Leiderdorp Het Gouden Hart Leiden Mijnleiderdorp.nl Stichting iDb Paramedisch Centrum Lagas - De Binnenvest De Binnenvest Aemosa - Saton Optiek Saton Optiek Leiderdorp Gemiva - ActiVite ActiVite
in de gemeente Leiderdorp

ZOVEEL TE DOEN IN LEIDERDORP!

Er is zoveel te beleven in Leiderdorp! Ontdek het allemaal op het online platform van en voor Leiderdorpers, genaamd MijnLeiderdorp.nl. Dit initiatief is ontstaan uit de samenwerking tussen Incluzio Leiderdorp en de gemeente Leiderdorp. Op dit platform kunnen bewoners en organisaties zichzelf presenteren, activiteiten delen en informatie uitwisselen. Het doel is om actieve bewoners en professionals samen te brengen en mensen met elkaar te verbinden.

MijnLeiderdorp.nl biedt een schat aan informatie. Je vindt er een handige organisatiegids, een overzichtelijke agenda, een prikbord waarop je berichten kunt plaatsen evenals foto’s en video’s van lokale gebeurtenissen. Daarnaast houdt het platform je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je kennismaken met verschillende sportactiviteiten.

Kortom, MijnLeiderdorp.nl is dé plek waar je alles kunt vinden wat er in Leiderdorp te doen is. Neem snel een kijkje en ontdek hoe dit platform jou kan helpen om betrokken te raken bij de gemeenschap en om op de hoogte te blijven van alle interessante activiteiten en gebeurtenissen in Leiderdorp.

Wil jij beter Nederlands leren spreken, schrijven en begrijpen?

Je kunt leren hoe je Nederlands praat en schrijft in Leiden en Leiderdorp. Er zijn veel lessen beschikbaar om uit te kiezen. Als je net begint met leren, leer je het alfabet, cijfers, hoe je woorden uitspreekt en simpele zinnen. Als je verder gaat, leer je meer woorden en zinnen, zodat je beter kunt praten. In de omgeving van Leiderdorp zijn er veel organisaties die taallessen geven. Je kunt contact opnemen met Lizzy van Veen van Incluzio Leiderdorp als je vragen hebt over de lessen.

Lizzy van Veen
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 830 975 94

Gratis zelfhulp GezondeBoel

Bij Incluzio Leiderdorp bestaat de mogelijkheid om gratis online zelfhulptrainingen te volgen via het zelfhulpplatform GezondeBoel. Met een breed scala aan tools en technieken biedt GezondeBoel de mogelijkheid om op een effectieve en toegankelijke manier aan jezelf te werken. Aan de hand van filmpjes, animaties, achtergrondinformatie en praktische tips leren deelnemers meer over het gekozen onderwerp.

Enkele thema’s:

 • basisvaardigheden
 • mentale opkikker
 • fysieke ondersteuning
 • relaties & seksualiteit
 • verlies & rouw
 • autisme (spectrum stoornis)
 • grip op middelengebruik
 • voor de leeftijd 12-18 jaar
 • angstklachten
 • AD(H)D
 • praktisch
 • COVID-19
 • voor ouders
 • (mantel)zorg

Sommige programma’s zijn ook in andere talen beschikbaar. Op de Incluzio Leiderdorp website is een overzicht te vinden van het aanbod dat voor anderstaligen beschikbaar is. Om gebruik te maken van de trainingen van Gezondeboel is het nodig om een account aan te maken. Dat kan via de website van Incluzio Leiderdorp (www.incluzioleiderdorp.nl/­gezondeboel). Voortgang wordt dan opgeslagen en je kunt er op ieder moment aan verder werken. Incluzio Leiderdorp heeft geen inzicht in welke trainingen deelnemers volgen en wat men invult. Wat u invult blijft voor u, behalve als u toestemming geeft dat een sociaal werker met u meeloopt in het gekozen traject.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: