Voorpagina Voorwoord Aemosa Woonzorg Incluzio Leiderdorp Samen Zorgverlening Netwerk Dementievriendelijk Leiderdorp Het Gouden Hart Leiden Mijnleiderdorp.nl Stichting iDb Paramedisch Centrum Lagas - De Binnenvest De Binnenvest Aemosa - Saton Optiek Saton Optiek Leiderdorp Gemiva - ActiVite ActiVite
in de gemeente Leiderdorp

Incluzio Leiderdorp bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Samen met bewoners en partners versterken we het welzijn van Leiderdorpers. Dat doen we op vele manieren. Bijvoorbeeld door activiteiten waarbij je andere mensen kan ontmoeten, je kan werken aan je gezondheid, mantelzorgers elkaar kunnen ondersteunen en je talenten verder kunt ontwikkelen. We zoeken elkaar op, zorgen voor elkaar en creëren verbinding. Bij de Sterrentuin, Dwars en onze buurthuizen in Leiderdorp kunnen bewoners elkaar ontmoeten.

Wat doen we?

Wij werken in één team van 30 professionals én met 185 vrijwilligers. We bieden maatwerk en vernieuwing in het sociaal werk en geloven in de zelfstandigheid van onze medewerkers, inwoners en klanten. Alle inwoners van Leiderdorp kunnen bij Incluzio Leiderdorp terecht voor ondersteuning en een goede oplossing voor een hulpvraag. We bekijken een hulpvraag vanuit verschillende kanten, want soms is de oplossing nét op een ander terrein te vinden. De samenwerking tussen onze preventieve medewerkers (welzijn), onze generalistische hulpverleners en andere ketenpartners zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het Jeugd en Gezinsteam (JGT) is de kern van onze aanpak. In de praktijk zorgen we samen met onze klanten voor de ondersteuning die nodig is en past bij hun persoonlijke situatie. Want samen kunnen we zoveel meer!

Doe iets voor je buur(t)

Heb je een idee om het welzijn voor je buurtbewoners te vergroten? Met steun van Incluzio Leiderdorp kun jij je idee uitvoeren. Voor ideeën van bewoners stellen we een financiële  bijdrage beschikbaar. Neem contact op met de buurtsportcoach:

Robert van Egmond
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 832 858 22

Vrijwilligers

Onze vrijwilligersvacatures zijn te vinden op www.vrijwilligers­werkleiderdorp.nl. Wil je samen met ons nadenken over wat voor vrijwilligerswerk bij jou past? Neem dan contact op met onze medewerkers van het vrijwilligerswerk:

Loes Klein
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 830 742 44

Ada Telgen
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 275 100 84

Werk en activering

Wil je hulp bij activering naar het zoeken van een betaalde baan of opleiding? Of ben je op zoek naar taallessen? Dan kun je contact opnemen met de activeringscoach:

Lizzy van Veen
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 830 975 94

Jongeren en talent

Heb je vragen over opgroeien, talentontwikkeling of activiteiten voor jongeren? Onze jongerencoaches begrijpen waar jongeren zoals jij mee te maken kunnen krijgen. Neem gerust eens contact op met de jongerencoaches:

Lise Huitema
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 830 002 60

Mimoun Ben Aissa
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 535 722 56

Hulpverlening, geld en rondkomen

Niet iedereen voelt zich altijd goed en gezond. Voel jij je eenzaam of heb je een ander probleem of moeilijke situatie, zoals geen overzicht meer over je financiën? Wij luisteren naar je en we werken samen met jou naar een oplossing toe. Voor al je vragen kun je terecht op het inloopspreekuur.

Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in Dwars (Bloemerd 1c) en elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110 G). Of bel naar (071) 541 35 36 of mail naar [email protected].

Senioren

Als je ouder wordt kan je netwerk kleiner worden. De seniorencoaches gaan met je in gesprek over wat er nodig is voor een gelukkig leven. Ook organiseren wij groepsactiviteiten. Neem contact op met één van de seniorencoaches:

Wouter Heuer
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 831 173 54

Floor van Egmond
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 832 669 84

Mantelzorg

Veel mensen zorgen voor een ander. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. Als jij jezelf afvraagt of je het wel goed doet, of benieuwd bent naar wat er nog meer mogelijk is. Neem dan contact op de mantelzorgcoach:

Joyce Lokker
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 830 032 40

Vitaliteit en bewegen

Gezond zijn en je goed voelen, daar helpen de vitaliteitscoaches van Incluzio je bij. Ook als je bijvoorbeeld wilt gaan sporten of je leefstijl wilt veranderen, maar niet goed weet hoe. Neem contact op met één van de vitaliteitscoaches:

Giulietta Zanda
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 830 637 60

Joyce Thissen
E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 06 831 449 82

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: