Voorpagina Voorwoord Aemosa Woonzorg Incluzio Leiderdorp Samen Zorgverlening Netwerk Dementievriendelijk Leiderdorp Het Gouden Hart Leiden Mijnleiderdorp.nl Stichting iDb Paramedisch Centrum Lagas - De Binnenvest De Binnenvest Aemosa - Saton Optiek Saton Optiek Leiderdorp Gemiva - ActiVite ActiVite
in de gemeente Leiderdorp

Een betekenisvolle verbinding begint met een gesprek

In deze snel veranderende wereld merken we dat steeds meer mensen verlangen naar echte verbinding. Mentale problemen lijken meer op de voorgrond te staan dan ooit en ook proberen we met elkaar van alles te ondernemn om de toenemende eenzaamheid te bestrijden. Annemieke Haklander vertelt.

“In ons werk ontmoeten we veel verschillende mensen en zien we vaak dat teleurstellingen uit het verleden ervoor hebben gezorgd dat mensen een muur zijn gaan optrekken en voorzichtiger zijn geworden in het contact met een ander. Maar dit houdt niet in dat de behoefte aan echte verbinding er niet is.”

“Met inmiddels ruim 30 coaches mogen wij dagelijks werken met mensen die tijdelijk wat ondersteuning nodig hebben. Vanuit onze zorg-harten en scherpe blik is onze missie om dagelijks echte verbindingen te creëren, altijd met de intentie om de ander echt te zien en te begrijpen.”

“Geen dag is bij ons hetzelfde. Zo stappen we de ene dag binnen bij huizen waar anderen oordelen over hebben, waar zorgen zwaar wegen of waar bewoners worstelen met schaamte en daarom het contact trachten te vermijden.

Een ander moment zitten we bij een koffietentje om wat te vieren of maken we een wandeling door de natuur.”

“Onze aanpak is doelgericht en direct, afgestemd op de situatie. We beloven niet dat we antwoorden hebben, maar lopen wel graag naast de ander, in de zoektocht naar een zinvol en leefbaar leven.”

“Met elkaar streven we naar een samenleving waarin gemeenschap en verbinding centraal staan op verschillende niveaus.”

“Waar het volgens ons begint? Met een oprecht gesprek van hart tot hart,” aldus algemeen directeur Annemieke Haklander van Aemosa.”

Meer informatie?

Kijk op www.aemosa.nl


De gezondheid van uw ogen

Ben je gezegend met een scherp zicht? Draag je een bril en/of lenzen? Of is er wellicht meer aan de hand? We spraken met Anja over haar oogziekte, Maculadegeneratie, en hoe Santon Optiek hierin ondersteunend is geweest

Slecht zicht

“Toen ik op een ochtend wakker werd merkte ik dat ik met mijn rechteroog minder scherp zag. Ik besloot de opticiën te bellen voor een oogmeting. Tijdens de oogmeting deed de opticiën allemaal testen. Ook kreeg ik een kaart met daarop een rasterpatroon met de vraag of ik alle lijnen recht zag lopen. En dit was helaas niet het geval,” vertelt Anja.

Optometrist

“De opticiën gaf aan dat hij het niet helemaal vertrouwde met mijn oog. Mijn gezichtsscherpte was niet optimaal. Hij adviseerde een afspraak te maken bij de optometrist, die gelukkig bij de optiek in zat. Eenmaal bij de optometrist kreeg ik uitleg over het onderzoek. De optometrist maakte een scan van de binnenkant van mijn ogen en vervolgens ging hij met een lampje in mijn oog kijken,” vervolgt Anja.

Maculadegeneratie

Na alle onderzoeken bleek dat ik de oogziekte maculadegeneratie had. De optometrist heeft mij verwezen naar de oogarts in het ziekenhuis en hier werd dit bevestigd.

Ik blijf nu jaarlijks onder controle bij de oogarts. Ik ben blij dat ik zo goed geholpen ben en dat de opticiën mij zo adequaat verwees naar de optometrist,” sluit Anja af.

Maculadegeneratie: Ziet u vlekken of onscherp? Deze symptomen kunnen duiden op maculadegeneratie. Maculadegeneratie houdt in dat een centraal gedeelte van het netvlies, de macula of de gele vlek, aan het slijten is. Bij deze oogziekte sterven de kegeltjes in het netvlies af.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de gezondheid van uw ogen?
Saton Optiek
071 – 541 25 21
www.satonoptiek.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: