Voorpagina Voorwoord Aemosa Woonzorg Incluzio Leiderdorp Samen Zorgverlening Netwerk Dementievriendelijk Leiderdorp Het Gouden Hart Leiden Mijnleiderdorp.nl Stichting iDb Paramedisch Centrum Lagas - De Binnenvest De Binnenvest Aemosa - Saton Optiek Saton Optiek Leiderdorp Gemiva - ActiVite ActiVite

Aandacht en zorg voor uw ogen bij Saton Optiek

Heeft u klachten aan uw ogen of bent u gewoon benieuwd hoe het staat met de gezondheid ervan? Maak dan een afspraak bij een van onze optometristen.

Een optometrisch onderzoek gaat verder dan een oogmeting. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een HBO geschoolde optometrist. Hij of zij onderzoekt de gezondheid van de ogen en helpt bij het tijdig signaleren van problemen. De optometrist kan na het onderzoek advies geven over een passende oplossing en werkt nauw samen met oogartsen en huisartsen.

Optometrisch onderzoek

Tijdens een optometrisch onderzoek bekijken we uw oog van voor tot achter na qua gezondheid. We meten bijvoorbeeld uw oogdruk en maken een foto van het netvlies. U hoort direct de uitslag van het onderzoek en de mogelijke vervolgstappen. Dit kan een behandeling bij ons zijn, maar ook bij de oogarts in een kliniek of het ziekenhuis.

Mogelijke oogproblemen

Ervaart u droge ogen, heeft u problemen met uw zicht of ontstoken ogen? Onze optometristen helpen u graag. Ook op het gebied van (erfelijke) oogziekten zoals glaucoom, staar en maculadegeneratie is uw optometrist dé specialist.

Glaucoom

Glaucoom is een erfelijke oogaandoening waarbij er schade aan de zenuwvezels en oogzenuw ontstaat. Wereldwijd is glaucoom een van de belangrijkste oorzaken van slechtziendheid. In Nederland weet de helft van de mensen met glaucoom niet dat ze glaucoom hebben en als ze klachten gaan ervaren is het te laat. Je kunt dit voorkomen als je het op tijd ontdekt, daarom is het belangrijk om het regelmatig te laten controleren door een optometrist. U kunt bij ons een afspraak maken voor een glaucoom screening.

Contactlenzenspecialist

Naast een prachtige collectie monturen en de beste ZEISS glazen kunt u bij ons terecht voor alle soorten contactlenzen. Ook voor maatwerklenzen en nachtlenzen die ‘s nachts uw ogen corrigeren zodat u overdag geen bril nodig heeft.

Kijk voor meer informatie over onze oogzorg op onze website. Hier kunt u ook een afspraak maken.