Voorpagina Voorwoord Zo Helmond Sociale Teams Helmond Groepen en trainingen Valpreventie voor 65-plussers Jibb+ Collectief waar mogelijk, individueel waar nodig Succesverhalen van sociale teams Helmond Spring Kinderopvang - Podotherapie Mirna van Vught Spring Kinderopvang LEV Groep - Mee de Meent Groep LEV Groep Humanitas - E-health Nei Skoen - SMO-Helmond Een testament kan veel familieleed voorkomen en geld besparen OMD Notarissen Uitvaart Frits Spierings Fysiotherapie en Ergotherapie Leonardus Gezondheidscentrum Leonardus
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Helmond

HIER VOEL JE JE

VEILIG

De Helmondse uitdrukking ‘Nei Skoen’ betekent - Nieuwe Schoenen - Nieuwe Kansen. Deze kleine metafoor in de naam vertelt een groot verhaal. Een verhaal over kansen, sociale kwetsbaarheid, herstel, veiligheid, vertrouwen en verbinding.

Iedereen is welkom

Iedereen heeft wel een rugzakje. Als je er aan toe bent om hiermee aan de slag te gaan, ook als je nog niet weet hoe, ben je welkom bij ons. We willen kwetsbare mensen bereiken die zich niet bij andere organisaties thuis voelen of hier de weg nog niet weten te vinden. Alleen, we richten ons niet specifiek op die doelgroep. Wij zijn er voor iedereen. Diversiteit en sociale inclusie staan bij ons voorop.

Zijn wie je bent

Wie bij Nei Skoen binnenloopt, krijgt geen moeilijke formulieren of ingewikkelde gesprekken. Je mag hier zijn wie je bent. “Deze plek en de mensen om me heen maken me sterker”, zegt een van de deelnemers. “Ik heb hier nieuwe vriendschappen gekregen. Vriendschappen die oprecht zijn.” “Het is een fijne omgeving. Er hangt een open sfeer.” Je hoeft je niet bloot te geven als je dat niet wilt, je voornaam is genoeg, maar je mag alles zeggen. Het draait om vertrouwen en verbinding binnen onze muren.

We doen alles samen!

Er is een grote diversiteit aan activiteiten: trainingen, schilderen, muziek maken, eten koken …. Elke dag is er wel iets te doen. Meedoen aan workshops of trainingen is voor jou natuurlijk ook wel interessant als je durft. Een greep uit de mogelijkheden: adem sessie - herstellen doe je zelf - je verhaal vertellen - support groep.

Niets moet, veel mag bij Nei Skoen. We zijn maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Nei Skoen
Hoofdstraat 133
5706 AL Helmond
0610785524
www.neiskoen.nl

Écht werk

met begeleiding die je nodig hebt

In de timmerwerkplaats, de creatieve werkplaats, op de productieafdeling en in de keuken van de Jobfactory is van alles te doen. We kijken naar iemands dromen en talenten en zoeken dagbesteding die daarbij past.

Door te doen waar je blij van wordt én waar je goed in bent, krijg je zelfvertrouwen, enthousiasme en ritme. We vroegen Paul, een deelnemer, naar zijn ervaring.

“Ik heb op verschillende scholen gezeten en verschillende banen gehad. Dat ging niet altijd goed. Nadat ik arbeidsongeschikt raakte, mocht ik mezelf opnieuw ontdekken bij de Jobfactory. De manier van werken is heel fijn en mijn begeleiders steunen en stimuleren me. Ik heb er al veel dingen uitgeprobeerd. Van houtbewerking tot labelen en inpakken. Zo merkte ik wat ik leuk vond. Toen de Jobfactory begon met een eigen meubelmerk, was ik een van de eersten die daaraan mee ging werken. Samen met andere deelnemers, mijn collega’s, werk ik aan de Skôn producten. De sfeer is goed. Er is ruimte voor een praatje en we lachen veel. Ook de rust opzoeken kan.

"Ik kan aan mezelf werken én een bijdrage leveren aan de maatschappij"

We geven zelf aan wat we willen leren. Het is gaaf om te zien dat mensen de producten mooi vinden. We stempelen alle producten met onze eigen naam, als we klaar zijn. Het maakt me zó trots als ik die stempel zet. Dat heb ík gemaakt!

Ik ben blij met mijn werk. Ik kan aan mezelf werken én een bijdrage leveren aan de maatschappij.”

Meer informatie?

Kijk eens op www.smo-helmond.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: