Voorpagina Voorwoord Zo Helmond Sociale Teams Helmond Groepen en trainingen Valpreventie voor 65-plussers Jibb+ Collectief waar mogelijk, individueel waar nodig Succesverhalen van sociale teams Helmond Spring Kinderopvang - Podotherapie Mirna van Vught Spring Kinderopvang LEV Groep - Mee de Meent Groep LEV Groep Humanitas - E-health Nei Skoen - SMO-Helmond Een testament kan veel familieleed voorkomen en geld besparen OMD Notarissen Uitvaart Frits Spierings Fysiotherapie en Ergotherapie Leonardus Gezondheidscentrum Leonardus
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Helmond

Succesverhalen van
Sociale Teams Helmond

“Op de middelbare school, waarvan ik contactpersoon ben, heerste veel onrust: leerlingen versterkten elkaar in negatief gedrag en er ontstond steeds meer onenigheid. Sociale Teams Helmond heeft toen, samen met school, een training gegeven, waarin met deze leerlingen werd gekeken naar hun kwaliteiten en mogelijke oorzaken en gevolgen van hun gedrag. Deze training heeft ervoor gezorgd dat de sfeer onderling en op school is verbeterd. Door dit in een groep aan te bieden, durven de leerlingen elkaar te wijzen op hun negatieve gedrag en helpen zij elkaar dit om te zetten in positief gedrag. Deze training gaan we, samen met de LEV-groep, ook op andere scholen geven.”
“Na twee weken van twijfel heb ik toch gebeld met Sociale Teams Helmond.. Je moet toch een drempel over. Ik heb mijn verhaal gedaan over het huiselijke geweld wat mij was aangedaan. Waar ik toch nog steeds mee zat ook al was het lang geleden. Ik voelde me af en toe dan ook heel alleen. In mijn tijd toen het gebeurde waren er geen trainingen zoals dit. En mag je roeien met de riemen die je hebt. Ik persoonlijk ben heel blij dat deze trainingen er nu wel zijn, zodat ik eindelijk de ballast van me af kon schudden en ik mijn moeheid kwijt ben. Dat was mij zonder de training niet gelukt. Je mag het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.”

“Vroeger was mijn zoon een gesloten boek, een jongen die zijn gedachten goed bewaarde. Nu komt hij uit zichzelf naar me toe en deelt enthousiast zijn belevenissen op school en tijdens voetbaltraining. Wat een verandering! Het zijn vaardigheden die je individueel moeilijk kunt aanleren, maar juist in een groep ontwikkelt hij ze op een natuurlijke manier.”

Wil je meer informatie over groepen en trainingen?

Kijk dan op onze website of neem contact met ons op: www.socialeteamshelmond.nl of bel 088 – 001 73 00.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: