Voorpagina Voorwoord Zo Helmond Sociale Teams Helmond Groepen en trainingen Valpreventie voor 65-plussers Jibb+ Collectief waar mogelijk, individueel waar nodig Succesverhalen van sociale teams Helmond Spring Kinderopvang - Podotherapie Mirna van Vught Spring Kinderopvang LEV Groep - Mee de Meent Groep LEV Groep Humanitas - E-health Nei Skoen - SMO-Helmond Een testament kan veel familieleed voorkomen en geld besparen OMD Notarissen Uitvaart Frits Spierings Fysiotherapie en Ergotherapie Leonardus Gezondheidscentrum Leonardus
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Helmond

Helmondse jongeren:

Samen voor elkaar!

In de Bloem- en Paardenvelden van Helmond ontstond een hartverwarmend initiatief. Het begon allemaal met jongerenwerker Houssain el Kadmiri van LEVgroep en zeven jongeren die op een stenen veldje bij de Johannes Vermeerlaan samen kwamen. Samen zetten ze een appgroep op, die al snel uitgroeide tot een groep van zestig enthousiaste jongeren, vastbesloten om hun wijk leuker te maken!

Buurtbewoners gaven aan dat er weinig activiteiten waren voor jongeren in de buurt. En hier gingen de jongeren, in samenwerking met jongerenwerker Houssain, mee aan de slag! Ondanks een beperkt budget, maar boordevol ideeën, besloten ze een buurtactiviteit te organiseren. Drie attente vrouwen uit de wijk stelden hun elektriciteit beschikbaar voor het evenement, wat een prachtig voorbeeld van samenwerking in de buurt was.

"Wat zou jij samen met jouw buurtgenoten kunnen doen om jouw buurt leuker te maken?"

Buurtbetrokkenheid

De activiteit trok de aandacht van een voorheen stille buurman. Na afloop van het evenement hielp hij niet alleen met het opruimen door zijn container ter beschikking te stellen, maar bood hij ook aan om in de toekomst stroom te leveren voor meer activiteiten.

Dankzij de inzet van de jongeren en de hulp van de buurtbewoners ontstond er een golf van enthousiasme in de wijk. Deze inspirerende gebeurtenissen leidden ertoe dat andere bewoners de wens uitspraken om ook bij te dragen aan toekomstige projecten, zoals een buurtcamping.

Samen staan we sterk - Samen voor elkaar!

Houssain en de jongeren hebben laten zien dat als je de handen ineen slaat, je samen veel kunt bereiken voor een sterke gemeenschap. Wat zou jij samen met jouw buurtgenoten kunnen doen om jouw buurt leuker te maken?

Meer informatie?

Kijk eens op www.levgroep.nl

IK STA ER

NIET MEER ALLEEN VOOR

Carola heeft een chronische ziekte. Ze is altijd moe en heeft veel pijn. Ze komt de deur niet meer uit en wordt depressief. Na advies van een vriendin belt ze met MEE.

Carola: “Ik dacht dat een scootmobiel de oplossing was, zodat ik het huis weer uit kon. Ik vroeg mijn cliëntondersteuner Miriam van MEE mij daarmee te helpen. Miriam zag direct dat mijn vraag ook een schreeuw was om andere hulp. Door de vragen die Miriam stelde werd duidelijk dat ik mijn ziekte niet accepteer en ik geen hulp durf te vragen.”

Miriam: “Tijdens onze gesprekken bleek welke vragen Carola echt wilde aanpakken: acceptatie van haar ziekte, hulp bij activiteiten en het gevoel ergens bij te horen. Ik stelde voor een gesprek te organiseren met mensen uit haar omgeving die belangrijk voor haar zijn en willen meedenken. Tijdens dat gesprek vertelde Carola wat de ziekte voor haar betekent en waar ze moeite mee heeft.”

"Ik weet nu dat ik het niet meer alleen hoef te doen"

Carola: “Het was best lastig om in het middelpunt te staan en hulp te vragen. Maar omdat we het gesprek goed voorbereid hadden, is het me toch gelukt. Ik had niet verwacht dat bijna iedereen wel iets voor mij wil doen.”

“We hebben nu een team gevormd van familie en vrienden bij wie ik me veilig voel. Zij waren er in het verleden natuurlijk ook, maar ik durfde hen nooit om hulp te vragen. Een scootmobiel ga ik ook aanvragen, om samen met anderen iets te kunnen ondernemen.”

“Ik heb veel aan ‘mijn team’. Door mijn ziekte zal ik regelmatig op hen moeten leunen. Ik heb ontdekt dat ik iets terug kan doen, daardoor vind ik het makkelijker om hulp te vragen. Dat is fijn, ik weet nu dat ik het niet meer alleen hoef te doen.”

Weten of MEE jou ook verder kan helpen?

Kijk op www.meedemeentgroep.nl of bel 088 - 465 35 55.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: