Voorpagina Voorwoord Werkzaak Rivierenland Dementievriendelijk Culemborg ROC Rivor ElkWelzijn Bureau Inspiratie Steuntjes in de rug om rond te komen Stichting Samen Verder Vraag hulp! Bewust Culemborg - Stichting Samen Verder RIBW Nijmegen & Rivierenland - Werkzaak Rivierenland RIBW Nijmegen en Rivierenland Prezzent - Bibliotheek Rivierenland Prezzent Zorgcentra De Betuwe - ROC Rivor
in de gemeente Culemborg 

Zelfstandig kunnen leven met de juiste ondersteuning

Prezzent is een eigen(wijze) organisatie voor talentvolle mensen met een beperking. Bij ons kun je wonen, werken en meedoen zoals JIJ dat wilt. In Culemborg, een bruisende stad aan de Lek, bevinden zich drie prachtige locaties van Prezzent, die elk een uniek concept bieden en bijdragen aan de levendige sfeer van de stad.

De Schapebloem is een milieuvriendelijk en duurzaam gebouw met 25 ruime appartementen, twee gezamenlijke woonkamers en een gezellige algemene ruimte. Er wonen 25 cliënten van alle leeftijden. Op het dakterras vind je een groentetuin, plantenkas en volière. Vanaf het dak kijk je op de kinderboerderij.

Aan de Handellaan ligt appartementencomplex Chopin, de thuisbasis van 23 cliënten van Prezzent. De ruime, lichte en moderne appartementen worden omgeven door een prachtige binnentuin. Bovendien bevindt de binnenstad van Culemborg zich op slechts enkele minuten afstand. Alle bewoners krijgen begeleiding op maat en op afspraak, zodat ze zelfstandig kunnen leven met de juiste ondersteuning.

De opvallende geel-rode appartementen aan de Guido Gezelleweg huisvesten zeven cliënten van Prezzent, met een achtste service-appartement waar begeleiders aanwezig zijn in de middag en avond om te koken en contactmomenten te bieden. Een gezamenlijke groene tuin biedt een gezellige plek waar bewoners op mooie zomeravonden kunnen samenkomen.

Prezzent is trots op deze unieke woningen, waar voor iedereen een passende plek is. Of het nu gaat om een milieuvriendelijk gebouw met een groentetuin, een licht en modern appartementencomplex met een binnentuin, of opvallende gele appartementen met een gemeenschappelijke groene tuin, Prezzent zorgt ervoor dat cliënten zich thuis voelen en de nodige ondersteuning ontvangen. Deze locaties dragen bij aan de diversiteit en levendigheid van Culemborg, waardoor het een nog mooiere stad aan de Lek wordt.

Lijkt het je leuk om ons te leren kennen?

Bel of mail dan voor een afspraak. Je mag ook altijd een kijkje komen nemen of een dag meelopen. Je kunt bellen met het cliëntbureau van Prezzent op telefoonnummer 0418 - 820920. Mailen kan ook: [email protected]

Eerste Hulp bij Online in de Bibliotheek

Niet iedereen kan even goed overweg met websites, apps en smartphones. En dat is best onhandig. Vooral sinds de komst van het coronavirus moeten steeds meer zaken digitaal geregeld worden. Bij de Bibliotheek Rivierenland is daarom hulp beschikbaar voor iedereen die ondersteuning wil bij het regelen van allerlei online zaken. De hulp is 1-op-1, gratis en voor iedereen. Je hoeft géén lid te zijn van de Bibliotheek.

Tijdens deze spreekuren helpen medewerkers van de Bibliotheek mensen digitaal verder op weg. Zoals in dit recente verhaal:

Jacqueline, medewerker digitale vaardigheden bij de Bibliotheek vertelt:

Ik ontvang een reservering voor ‘Eerste hulp bij Online’. Meneer en mevrouw geven in de reservering aan hulp nodig te hebben met de DigiD app. Eenmaal bij mij aangeschoven, blijkt dat zij hun belastingaangifte te vroeg hebben doorgestuurd. Zij waren nog niet klaar met invullen. Ik kan ze direct helpen.

Na deze mensen op weg te hebben geholpen en nadat meneer en mevrouw de aangifte volledig hebben ingevuld en doorgestuurd, praten we nog even na. Zij willen graag weten wat mijn functie als medewerker digitale vaardigheden precies inhoudt. Ik leg uit wat wij zoal doen.

Bijvoorbeeld over de cursussen die wij geven over omgaan met de computer, omgaan met internet en digitale zorg. Ze melden zich meteen aan voor een cursus DigiSterker. En ze geven aan nog meer mensen in hun omgeving enthousiast te zullen maken om als groep de cursus te kunnen volgen!

De bieb helpt je graag verder! Loop eens binnen in een van de vestigingen in heel Rivierenland, kijk op www.bibliotheekrivierenland.nl of bel 0344 - 63 99 40.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

bewust culemborg