Voorpagina Voorwoord Werkzaak Rivierenland Dementievriendelijk Culemborg ROC Rivor ElkWelzijn Bureau Inspiratie Steuntjes in de rug om rond te komen Stichting Samen Verder Vraag hulp! Bewust Culemborg - Stichting Samen Verder RIBW Nijmegen & Rivierenland - Werkzaak Rivierenland RIBW Nijmegen en Rivierenland Prezzent - Bibliotheek Rivierenland Prezzent Zorgcentra De Betuwe - ROC Rivor
in de gemeente Culemborg 

Vinden wat bij jou past

Wil je gezonder, meer ontspannen of duurzamer leven? Dit kun je natuurlijk op allerlei manieren bereiken. Maar waar vind je een goede cursus, workshop of professional die jou weer een stap verder brengt en inspireert?

Culemborg heeft veel ondernemers met aanbod voor persoonlijke ontwikkeling, een betere gezondheid of duurzame leefstijl. Een groot aantal van hen heeft de krachten gebundeld in een netwerk: Bewust Culemborg.

Groot aanbod in de stad

Het hart van Bewust Culemborg is de heldere en informatieve website bewustculemborg.nl. Deze is er speciaal voor jou, en voor iedereen die op zoek is naar een cursus, coaching of advies voor een fijner leven. Op de site vind je een gevarieerd aanbod: van yoga tot voedingsadvies, van familieopstellingen tot massages, van coaching en muziek tot financieel advies.

Hoezo bewust?

Waar staat ‘bewust’ eigenlijk voor? Bewust Culemborg vertelt: “Als je bewust(er) leeft en jezelf ontwikkelt, ontdek je steeds beter wie je bent, wat je wil betekenen voor anderen en welke rol of passie je hebt in het leven. Je geeft meer zin aan je leven en een positieve bijdrage aan de wereld om je heen. Iedereen kan zijn of haar bewustzijn verder ontwikkelen, en dat doet ieder op een eigen manier en tempo.”

Spreekt dit jou aan? Bezoek de website met activiteitenagenda van Bewust Culemborg. Ontdek wat je in Culemborg kunt doen en wie er bij jouw ontwikkeling of vraag past.

Stichting Samen Verder

Geheel zelfvoorzienend zet Stichting Samen Verder (SSV) zich in voor het welzijn van ouderen en mensen met een beperking door met name het bevorderen van hun mobiliteit in Culemborg en omstreken. “Een hartverwarmende doelstelling, die inspirerend blijft”, meent voorzitter Jos van Zutphen.

Vrijwilligers maken écht verschil

Vrijwilligers van SSV maken écht verschil in het leven van ouderen en mensen met een beperking; aan de kant staan of deelnemen aan het leven. “Tegelijkertijd draagt de zinvolle vrijetijdsbesteding van de medewerkers bij aan hun eigen welbevinden”, zegt Van Zutphen.

Ruim 200 medewerkers zetten zich enthousiast in als medewerker van Bartjes kringloopcentrum, bij Klaartje ouderenvervoer of op kantoor.

Wil je weten wat ze er zelf van vinden?

Bartjes kringloopcentrum

In Bartjes kringloopcentrum is van alles te koop; o.a. kleding, witgoed, boeken, speelgoed en meubels. Gebruikte spullen, altijd gekeurd, goed bevonden en voor een lage prijs.

Kringloopcentrum Bartje zorgt voor de inkomsten van SSV die daarmee het ouderenvervoer Klaartje financiert. “Daarnaast draagt Bartje bij aan een duurzame samenleving”, aldus projectleider Ellen van Wijngaarden, “en begeleiden we mensen, die een sociale activeringsplaats bij Bartje hebben gekregen, terug naar de reguliere arbeidsmarkt.”

Klaartje

Onder de naam Klaartje verzorgt de stichting met vijf busjes het vervoer van deur tot deur voor ouderen en mensen met een beperking in Culemborg en naar ziekenhuizen in de omgeving. “Als het nodig is, begeleidt de chauffeur de klant binnen het ziekenhuis”, vertelt Henk Weijenberg, die verantwoordelijk is voor de inzetbaarheid van het wagenpark.

Interesse?
Voor informatie bel (0345) – 520521
of stuur een e-mail naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

bewust culemborg