Voorpagina Voorwoord Werkzaak Rivierenland Dementievriendelijk Culemborg ROC Rivor ElkWelzijn Bureau Inspiratie Steuntjes in de rug om rond te komen Stichting Samen Verder Vraag hulp! Bewust Culemborg - Stichting Samen Verder RIBW Nijmegen & Rivierenland - Werkzaak Rivierenland RIBW Nijmegen en Rivierenland Prezzent - Bibliotheek Rivierenland Prezzent Zorgcentra De Betuwe - ROC Rivor


en meedoen zoals jij dat wilt

Prezzent afb01
Prezzent afb02
Prezzent afb03

Prezzent is een eigen(wijze) organisatie voor talentvolle mensen met een beperking Bij ons kun je wonen, werken en meedoen zoals JIJ dat wilt. Wij willen graag dat jij je thuis voelt en erbij hoort in je eigen buurt. En wil jij nieuwe mensen ontmoeten, werken of juist dingen leren? Wij zorgen voor de ondersteuning die bij jou past. We werken graag samen met partners, lokaal in de buurt of wat verder weg. Zo halen we samen het beste in jou naar boven!

WONEN

Wil je graag in een gezellige buurt wonen? De meeste woonlocaties van Prezzent staan in woonwijken. En op Thedinghsweert woon je juist midden in de natuur. Alles kan: je kunt in een groep wonen of zelfstandig in een appartement of kamer. Je hebt altijd een tuin, plaatsje of balkon. Meestal zijn er winkels vlakbij en een bushalte of een NS-station. Je kunt wandelen of fietsen in de omgeving en overal zijn (sport)verenigingen waar je welkom bent. Vaak is er werk of dagbesteding van Prezzent in de buurt. Als je bij ons woont, doe je zoveel mogelijk zelf. Je spreekt met je persoonlijk ondersteuner af waar je hulp bij nodig hebt. Veel bewoners hebben maar een paar uurtjes per dag of per week ondersteuning. Op de woonlocaties is er elke middag begeleiding en op drie locaties dag en nacht.

AMBULANTE ONDERSTEUNING

Woon je zelfstandig, maar heb je soms wat ondersteuning nodig? Dan kun je ambulante ondersteuning vragen. Je krijgt een persoonlijk ondersteuner. Jullie spreken samen af hoe Prezzent jou kan ondersteunen.

Je ondersteuner komt op afspraak langs, meestal een paar uur in de week. We helpen je bijvoorbeeld om de dag goed te plannen of je huishouden te organiseren. Of om een afspraak te met maken met de huisarts, tandarts of gemeente. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk dingen zelf doet. Als iets niet goed lukt, kan de ondersteuner je helpen om het te leren of je kunt een training volgen. Zijn er moeilijke dingen, dan zoeken we samen naar een oplossing. Prezzent helpt je ook om dingen buitenshuis te doen en andere mensen te ontmoeten.

WERKEN-LEREN-MAKEN

Wil jij graag aan de slag en nieuwe mensen ontmoeten? Ben je ergens heel goed in? Of wil je juist nieuwe dingen leren? Bij Prezzent is er volop werk te doen en ook op de dagbesteding kun je je prima vermaken. De een wil graag rust en regelmaat, de ander wil juist veel andere mensen zien en nieuwe dingen leren. We kijken samen wat bij jou past. 

Meer informatie:

www.prezzent.nl  | 0418 680 200
volg ons op facebook/prezzentwonenwerkenleven

Wij zoeken ook vrijwilligers en collega‚Äôs, kijk op www.werkenbijprezzent.nl voor meer informatie.