Voorpagina Voorwoord Neboplus Meedoen met een kleine beurs Samen is leuker dan alleen Norschoten Dangremond Notariskantoor - Elan Barneveld Elan Dangremond Notaris Steunpunt Mantelzorg Welzijn Barneveld Steunpunt vrijwilligerswerk Icare Steunpunt vrijwilligerswerk vervolg Lelie Zorggroep Barneveld Ons Bedrijf - BVD Advocaten BVD Advocaten Fysio de Nieuwe Markt - Neboplus Centrum Evers De Meerwaarde Zorggroep Sirjon - Gezondheidshuis Barneveld Zorggroep ENA - Bibliotheek Barneveld Zorggroep ENA Bibliotheek Barneveld
neboplus wonen en zorg.jpg
neboplus coverfoto

Neboplus is een organisatie in Barneveld waar wonen en zorg al sinds 1961 gecombineerd wordt. Trots zijn we dat er, naast locatie Nebo, twee nieuwe woonzorgcentra hun deuren zullen openen. Het Voorthuis, de nieuwe locatie in Voorthuizen, zal in september open gaan. Daarnaast wordt hard gewerkt aan nieuwbouwplannen in de wijk Bloemendal. 

Als thuis wonen niet meer lukt

Als het niet meer lukt om zonder hulp thuis te wonen, gaan mensen op zoek naar andere opties. Wordt het wonen in een aanleunwoning of toch in een zorgappartement? De overgang naar wonen in een woonzorgcentrum is voor de meeste mensen best een grote stap. Bij Neboplus begrijpen we dat. Onze ouderenadviseurs geven graag antwoord op de vele vragen die er leven. 

Zodra u bij ons woont, bent u niet onze gast, u bent de bewoner. Wij zijn te gast bij u. Bij alles wat wij doen, staat het leven en welzijn van onze bewoners voorop. Onze zorg ondersteunt daarbij. Dat vinden wij heel vanzelfsprekend.  

We geloven dat ieder mens, in elke levensfase de moeite waard is. Als christelijke woonzorgorganisatie zijn we bovendien ervan overtuigd dat, hoe oud je ook bent, je van waarde bent in Gods ogen. 

Kleinschalig en warm

Bewoners en hun mantelzorgers waarderen de kleinschalige, warme sfeer bij Nebo, zo blijkt steeds weer. “Mijn moeder van bijna 97 heeft 2 jaar bij Neboplus gewoond en voelde zich daar helemaal op haar plek. Het appartement met het uitzicht was prima, maar ze roemde vooral de persoonlijke zorg en aandacht van het personeel. Het personeel kwam niet alleen "een pilletje brengen" maar nam de tijd om een praatje te maken, even koffie te drinken, kortom persoonlijke aandacht.” aldus een tevreden dochter van een van de bewoners van Neboplus. 

“Daarom voelde Nebo als een warm bad voor ons. Het restaurant en het eten zijn  uitstekend, mede door het feit dat Neboplus een eigen kok heeft en er ter plekke gekookt wordt” vervolgt ze. “De georganiseerde activiteiten vielen zeer in de smaak bij mijn moeder. En als eerste contactpersoon had ik uitstekend contact met Nebo en een fijne samenwerking met het (zorg)personeel.”

Verschillende woonvormen

Er zijn verschillende woon- en zorgvormen mogelijk. Bij Nebo in Barneveld kan men zich inschrijven voor een aanleunwoning. Vroeg of laat kan er een moment komen dat u of uw naaste meer zorg nodig heeft en een beschermde woonomgeving. Ook dat is bij Nebo beschikbaar. 

In Het Voorthuis in Voorthuizen bieden we daarnaast ook de mogelijkheid dat echtparen, waarvan één van beiden dementie heeft, toch samen kunnen blijven. Daarvoor zijn de gekoppelde aanleunwoningen bedoeld. Door het flexibele ontwerp van het gebouw, kunnen zorgmedewerkers meebewegen met de veranderende zorgvraag van elke bewoner. 

In overeenstemming met onze kernwaarden Samen, Waarde(n)vol en Ondernemend maken we plannen voor onze nieuwste locatie in de wijk Bloemendal in Barneveld. Innovatief en uniek voor de ouderenzorg, ontwikkelen we een woonconcept samen met de toekomstige bewoners en medewerkers in zogenaamde co-creatie. Ze denken actief mee over levensbestendig wonen, welke wensen en eisen daaraan gesteld worden en hoe we dit kunnen realiseren. Deze fase hopen we rond de zomer af te ronden, waarna de planfase hopelijk snel overgaat in de bouwfase. 

Op onze website vindt u meer informatie over Neboplus. U kunt ook bellen of mailen voor een gesprek met onze ouderenadviseurs. Wilt u een keer komen kijken en de sfeer proeven? U bent van harte welkom. 

Neboplus, wonen en zorg, ­ Johan de Wittlaan 12, 3771 HP Barneveld

T 0342 411 811E [email protected], I www.neboplus.nl