Voorpagina Voorwoord Neboplus Meedoen met een kleine beurs Samen is leuker dan alleen Norschoten Dangremond Notariskantoor - Elan Barneveld Elan Dangremond Notaris Steunpunt Mantelzorg Welzijn Barneveld Steunpunt vrijwilligerswerk Icare Steunpunt vrijwilligerswerk vervolg Lelie Zorggroep Barneveld Ons Bedrijf - BVD Advocaten BVD Advocaten Fysio de Nieuwe Markt - Neboplus Centrum Evers De Meerwaarde Zorggroep Sirjon - Gezondheidshuis Barneveld Zorggroep ENA - Bibliotheek Barneveld Zorggroep ENA Bibliotheek Barneveld
in de gemeente Barneveld

Geriatrie­fysiotherapie, 
kleine stapjes zijn óók stapjes

Open, eerlijk en met een vleugje humor: Hennie Wammes en Stefan van Manen weten er alles van!

Hennie vertelt: “In februari 2022 kreeg ik een hersenbloeding met als gevolg een linkszijdige verlamming. Een grote schrik voor mijzelf en mijn naasten. Na twee weken ziekenhuis volgden zes maanden intensieve revalidatie in Revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem. Daarna werd ik doorverwezen naar eerstelijns fysiotherapie in mijn woonplaats Barneveld. Ik vond dit de eerste keer moeilijk. Ik had zolang met dezelfde hulpverleners samengewerkt en moest wennen aan het idee van een nieuwe geriatriefysiotherapeut. Dit heb ik kenbaar gemaakt en alles was bespreekbaar: heel fijn!

Ondanks de aanvankelijke moeite doen we vanaf de allereerste keer samen ons best om er wat van te maken. Fysiotherapie is na ruim een jaar voor mij nog steeds nodig. Mijn geriatriefysiotherapeut Stefan van Manen zet zich twee keer in de week volledig in om mij zo goed én zo mooi mogelijk te leren lopen. Ik ben zeer tevreden over zijn werkwijze en de uitdagingen die hij iedere keer weer voor mij in petto heeft. Ik maak nog steeds letterlijk kleine stapjes vooruit! Naar mijn mening moet je altijd open en eerlijk zijn over je behandeling. Op die manier kom je samen tot het hoogst haalbare resultaat. En met een beetje humor komen we er met elkaar!” 

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met complexe gezondheidsproblematiek, zoals een hersenbloeding. Er wordt vaak nauw samengewerkt met andere disciplines, zoals een ergotherapeut, huisarts of diëtist. 

Meer weten?

Voor meer informatie kijk op www.centrumevers.nl

Telefoon: 0342-422997

Samen plannen maken, samen wonen

Neboplus maakt sinds 1961 wonen met zorg mogelijk in Barneveld. Naast locatie Nebo wordt in september 2023 Het Voorthuis in Voorthuizen, geopend. Voor de wijk Bloemendal in Barneveld wordt momenteel op een innovatieve en unieke manier het nieuwbouwplan opgesteld. In co-creatie met toekomstige bewoners en medewerkers ontstaat een concept voor de nieuwe locatie.

Echtparen kunnen samen blijven

In locatie Het Voorthuis kunnen echtparen samen blijven, ook als één van beiden dementie heeft. “Het is schrijnend als echtparen uit elkaar worden gehaald, soms na 60 of 70 jaar huwelijk. Het Voorthuis is zó ontworpen dat dit niet hoeft”, aldus bestuurder Eunice van Zomeren. “Door het flexibele ontwerp van het gebouw, kunnen zorgmedewerkers meebewegen met de veranderende zorgvraag van elke bewoner.”

Kleinschalig en warm

Huidige bewoners en hun mantelzorgers waarderen de kleinschalige, warme sfeer, zo blijkt steeds weer. “Mijn moeder van bijna 97 heeft 2 jaar bij Neboplus gewoond en voelde zich daar helemaal op haar plek. Het appartement met het uitzicht was prima, maar ze roemde vooral de persoonlijke zorg en aandacht van het personeel. Het personeel kwam niet alleen ‘een pilletje brengen’ maar nam de tijd om een praatje te maken, even koffie te drinken, kortom persoonlijke aandacht”, aldus een tevreden dochter van een van de bewoners.

Artist impression Het Voorthuis

Op de website van Neboplus vindt u meer informatie. U kunt ook bellen met de ouderenadviseurs.

Neboplus, wonen en zorg, Johan de Wittlaan 12,
3771 HP Barneveld

T 0342 411 811
E [email protected]
I www.neboplus.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: