Voorpagina Voorwoord Neboplus Meedoen met een kleine beurs Samen is leuker dan alleen Norschoten Dangremond Notariskantoor - Elan Barneveld Elan Dangremond Notaris Steunpunt Mantelzorg Welzijn Barneveld Steunpunt vrijwilligerswerk Icare Steunpunt vrijwilligerswerk vervolg Lelie Zorggroep Barneveld Ons Bedrijf - BVD Advocaten BVD Advocaten Fysio de Nieuwe Markt - Neboplus Centrum Evers De Meerwaarde Zorggroep Sirjon - Gezondheidshuis Barneveld Zorggroep ENA - Bibliotheek Barneveld Zorggroep ENA Bibliotheek Barneveld
in de gemeente Barneveld

Jolanda van Beek

‘Hier voel ik me vertrouwd’

Creatieveling Jolanda van Beek heeft pas op latere leeftijd ontdekt dat ze veel talent heeft voor houtbewerking. Van een stuk hout weet ze de mooiste dingen te maken.

Via de gemeente kwam Jolanda bij Ons Bedrijf terecht. “Ik wilde iets doen met mijn handen, met hout of zo. Met veel angst stapte ik hier binnen. Twee maanden lang heb ik met mijn armen over elkaar gestaan. Ik was onzeker, stil én vooral bang voor wat er ging gebeuren. En toen kreeg ik de slag te pakken. Ik kreeg vertrouwen en kwam ineens echt los. Wat begon met drie ochtenden op de houtafdeling is nu bijna een volle werkweek. Ik maak van alles: vogelhuisjes, houten schapen en broodplanken, maar ook complete houten wachthuisjes voor externe opdrachtgevers. Ik ben de enige vrouw op die mannenafdeling. We hebben een leuk, rustig team. Ja, ik heb helemaal mijn draai gevonden. Dit komt omdat ik me op mijn gemak voel”, zegt ze openhartig.

Kansen op arbeidsmarkt vergroten

Jolanda droomt er wel van om ooit naar betaald werk te gaan. “Alleen maar omdat ik dan mijn eigen geld kan verdienen. Het gaat me er niet om dat je dan serieuzer wordt genomen, dat word ik nu ook al gelukkig.” Ze kan toekomstige werkgevers sowieso haar dikke portfolio laten zien met alle gemaakte producten én behaalde certificaten voor houtbewerking. Ook heeft ze via Ons Bedrijf haar heftruckdiploma gehaald.

Afdelingen Ons Bedrijf - jouw toekomst

Zo divers als de medewerkers zijn, zo gevarieerd zijn ook de verschillende afdelingen en locaties voor dagbesteding en werk. Ons Bedrijf gelooft dat er voor iedereen een passende, veilige én gelijkwaardige werkplek is.

Creatieve afdeling - Houtwerkplaats - Metaalwerkplaats - Montage - Productieafdeling - Toeristisch Informatiepunt - Natuurcentrum - Winkel met lunchcorner

Familierechtadvocaat en mediator Anje Slootweg: ‘Geen olie op het vuur gooien, maar branden blussen’

Een gids zijn voor mensen in echtscheidingsland, zo beschrijft Anje Slootweg haar rol als familierechtadvocaat en mediator bij BVD advocaten. Met de lange termijn in het achterhoofd, begeleidt zij op daadkrachtige wijze mensen die willen scheiden. “Zodat zij op basis van goede afspraken weer verder kunnen met hun leven.

In harmonie

‘Bij wie zijn de kinderen en wanneer? Hoe verdelen we wat we samen hebben?’ Bij een scheiding moet er veel geregeld worden. Slootweg doet dit het liefst in harmonie. “Het heeft verreweg mijn grootste voorkeur om buiten de rechtbank tot afspraken te komen, of dat nu is als mediator of als belangenbehartiger in goede samenwerking met een andere advocaat”, vertelt Slootweg, die naast familierechtadvocaat ook geregistreerd mediator en pedagoog is. “Anders dan wat veel mensen denken, wil een goede familierechtadvocaat geen olie op het vuur gooien, maar juist branden blussen of nog liever voorkomen dat er brand ontstaat.” 

Kijken naar de toekomst

Een belangrijke overweging tijdens de scheidingsprocedure is de toekomst. “Dat betekent soms dat partijen zich moeten afvragen: ‘is dit de ruzie waard’? Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn.” Slootweg herinnert zich een zaak waarbij een vader zijn kind onterecht weghield bij de moeder. Door snel te handelen, werd de man gedagvaard en kon de baby gauw herenigd worden met de moeder. “Een extreem geval, maar wel een kant van mijn werk die veel voldoening geeft.”

Anje Slootweg

Meer informatie?

Weten wat een familierechtadvocaat of mediator voor je kan betekenen? Kijk dan op www.bvd-advocaten.nl of neem vrijblijvend telefonisch contact op met onze vestiging in Barneveld via 0342 74 07 00.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: