Werkend leren, en lerend werken….. dat is mogelijk bij het BG
BGO, de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding, biedt in samenwerking met De Meerwaarde, MBO-Amersfoort en Neboplus twee praktijkgerichte BOL-opleidingen aan: Helpende Zorg & Welzijn en Verzorgende IG.
Liefde voor zorg
Werken in de zorg met ouderen doet ertoe. Je maakt écht het verschil. Samen met collega’s lever je een bijdrage aan een waardevol leven - met zinvolle dagen - voor ouderen. Als je werkt en leert bij BGO, dan ben je betrokken bij dat leven. Bij de mooie kanten, maar ook bij de minder fijne dingen in het leven. En dus ook verdriet en zorgen. Je kijkt, je luistert, je stelt vragen. Je zorgt, je ondersteunt en hebt een helder doel voor ogen. Zorgen voor een goede dag: een dag met soms een gouden randje! Elke dag sta je voor de uitdaging om zo goed als mogelijk goede zorg te bieden.
De opleiding
Bij de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (BGO) krijgen de studenten een MBO opleiding Zorg en Welzijn in een positief waarderende leeromgeving die direct aansluit bij de beroepspraktijk, waarbij aandacht voor elkaar, persoonlijke ontwikkeling en verbinding centraal staan. Er is passie voor mensen en de opleiding staat in verbinding met de beroepspraktijk.
Het streven is om studenten op te leiden tot zelfbewuste persoonlijkheden en professionals die hun omgeving in beweging zetten. Daarnaast is het BGO een plek waar geleerd kan en moet worden en waar nodig maatwerk kan worden geboden. Leren doen we met hoofd, hart en handen. Binnen het BGO dragen we uit dat ieder mens waardevol is en recht heeft op respect. Bij het BGO bieden we optimale begeleiding vanuit christelijke waarden. Medewerkers, studenten en bewoners leren van en met elkaar. Het BGO wil gedreven en bekwame professionals in de zorg afleveren.
Kernwaarden van het onderwijs bij BGO zijn:
» Dichtbij
» Betrokken
» Kleinschalig
» Samen
» Maatwerk
BGO is een hybride leeromgeving
De hybride leeromgeving brengt onderwijs en beroepspraktijk fysiek bij elkaar. Het biedt de student de gelegenheid om de beroepscompetenties in de beroepspraktijk te oefenen en fijn te slijpen. Daarnaast biedt dit concept ook de mogelijkheid om maatwerk te bieden aan de student. Studenten maken direct kennis met de beroepspraktijk en worden opgeleid tot flexibele professionals. Deze leeromgeving is een manier om de student te ondersteunen bij de ontwikkeling van beroepskennis en de verbinding te maken met wat ze via onderwijs en in de beroepspraktijk leren. Studenten werken en leren met professionals uit de beroepspraktijk, docenten en leercoaches en zorgvragers.