Voorpagina Harderwijk Voorwoord Zorgdat Gezonde levensstijl Eefke Thuishulp Positieve gezondheid in de wijkontmoetingscentra Meerinzicht Cultuur Apotheek - Spinnenwebmodel De Bibliotheek Noordwest Veluwe Interview met Machteld Huber Inclusief Groep Op weg naar Positieve Gezondheid CAI Harderwijk Financieel Trefpunt - Opbouwwerkers Zorgdat Vrijwilligerswerk - Mantelzorg De Lange & Kortland Netwerk Notarissen - Eefke Thuishulp De Lange & Kortland Netwerk Notarissen Harderwijk

Werk- en Leerbedrijf op de Noord-Veluwe

Op de Noord-Veluwe staat Inclusief Groep klaar voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben op weg naar werk. Onze missie? Persoonlijke ontwikkeling stimuleren en deuren openen naar nieuwe kansen. Maar Inclusief Groep doet meer dan dat. Inclusief Groep speelt ook een cruciale rol voor werkgevers die geloven in inclusief werkgeverschap. En laat zien dat sociale, maatschappelijke én economische impact hand in hand kunnen gaan.

Een waardevolle samenwerking volgens wethouders Wilco Mazier en Marcel Companjen

De gemeente Harderwijk is één van de zeven aandeelhouders van Inclusief Groep. Wethouders Wilco Mazier en Marcel Companjen zijn beiden vanuit de gemeente Harderwijk betrokken bij Inclusief Groep. Zij zijn tevreden over de samenwerking. In opdracht van Meerinzicht, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Ermelo, Zeewolde en Harderwijk, begeleidt Inclusief Groep actief kandidaten naar werk. Samen streven ze naar de beste oplossingen om mensen succesvol te laten participeren op de arbeidsmarkt.

Een fris stadhuis dankzij de schoonmakers van Inclusief Groep

De impact van Inclusief Groep reikt verder dan de begeleiding naar werk. Dagelijks zorgt een team van schoonmakers van Inclusief Groep voor een sprankelend schoon stadhuis. Met lof van de wethouders: “We zijn heel tevreden over de schoonmakers van Inclusief Groep!”

Elke schoonmaker heeft zijn eigen taak

Elke schoonmaker heeft zijn eigen specieke taken om ervoor te zorgen dat het stadhuis van Harderwijk elke dag weer straalt. Of het nu gaat om het grondig reinigen van de toiletten of het zorgvuldig afnemen van de vele bureaus die dienen als explekken, hun inzet is onmisbaar.

Binnen het team heeft elke schoonmaker zijn eigen verantwoordelijkheden. Zo is Stefanie verantwoordelijk voor de toiletgroepen, liften en het trappenhuis, terwijl Joshua elke ochtend tussen 07.00 en 08.00 uur de kantoren van de wethouders verzorgt. “Elke dag beginnen we met een heerlijk schoon kantoor, wat wil je nog meer?” aldus de wethouders.

Onderlinge samenwerking is goed

Wat de samenwerking nog specialer maakt, is de onderlinge band die is ontstaan tussen de schoonmakers en de rest van het personeel van het stadhuis. Ondanks dat ze in dienst zijn van Inclusief Groep, voelen ze zich echt thuis bij de gemeente Harderwijk. Samen organiseren ze zelfs personeelsuitjes, waarbij de sfeer altijd gezellig is. Zo werd Joshua onlangs verrast met een persoonlijke uitnodiging van oud-burgemeester Van Schaik voor zijn afscheidsreceptie, wat nogmaals benadrukt hoezeer ze als volwaardige collega’s worden beschouwd.

Iedereen doet mee: Het verhaal van Joshua

Het hartverwarmende verhaal van Joshua illustreert perfect de missie van Inclusief Groep. Na jaren van dagbestedingsactiviteiten vond hij bij Inclusief Groep niet alleen een baan, maar ook een toekomst. Door persoonlijke aandacht en begeleiding van Inclusief Groep groeide hij door van dagbesteding naar een fulltime baan op het stadhuis. Joshua’s succes is levend bewijs van de mogelijkheden die Inclusief Groep biedt voor persoonlijke groei en inclusie.

Samenwerken voor een Inclusieve samenleving

Inclusief Groep en de gemeente Harderwijk geloven in een toekomst waarin niemand aan de zijlijn staat. Hun samenwerking bouwt aan een inclusieve toekomst waarin iedereen de kans krijgt om te schitteren.

Kortom, Inclusief Groep is veel meer dan een werk- en leerbedrijf. Het is een krachtige motor voor verandering, voor groei en voor een inclusieve samenleving waarin iedereen een plek heeft.

Wilt u meer informatie over Inclusief Groep? Neem dan eens een kijkje op onze website


Klik hier