Voorpagina Voorwoord Lefier Mantelzorgers staan er niet alleen voor Treant Zorggroep Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid De Zijlen Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO) Onafhankelijke Cliëntondersteuning Informatiepunt Digitale Overheid - SchuldHulp Maatje - Samen Stadskanaal Dijkstra Jansen Bergman Notarissen & Juridisch Adviseurs Bibliotheek - Optisport - Mentorschap Noord Optisport Stadskanaal Lefier - Omgangshuis Loman Weekziekenhuis Refaja

Lefier Stadskanaal
Bezoekadres
Verlengde Brugkade 1
9503 HT Stadskanaal
Telefoon: 088- 20 33 000

Openingstijden:
werkdagen 8.00 - 16.30 uur

Thuiskompas is vernieuwd! 

Vorige maand is de nieuwe website van Thuiskompas live gegaan. Heb je de nieuwe site nog niet gezien? Neem snel een kijkje!

De website heeft een nieuwe uitstraling gekregen en is gemakkelijker in gebruik. Zo is de informatie voor (nieuwe) woningzoekenden gemakkelijker te vinden. En hebben we de contactpagina verbeterd. Zodat je precies weet waar je met welke vraag terecht kunt.

Daarnaast is de website ook getest door Testpanel ABC. Zij hielpen om alle teksten zo simpel mogelijk te maken, zodat ze ook begrijpelijk zijn voor mensen die moeite hebben met lezen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zijn weg kan vinden op Thuiskompas.

Wist je dat…

Stichting Knip nu ook actief is in Stadskanaal en Borger-Odoorn? Stichting Knip biedt onder andere budgettraining, budgetcoaching, e-learnings en workshops op het gebied van geldzaken aan. En al deze hulp is gratis voor huurders van Lefier. Kun je wel een beetje hulp gebruiken met het rondmaken van jouw begroting voor 2024? Neem dan gerust een keer vrijblijvend contact op.

Binnenkort worden de eerste budgettrainingen voor Stadskanaal en Borger-Odoorn georganiseerd. Wil je hier ook bij zijn? Meld je dan snel aan! De eerste training is op 27 januari in MFA Noorderbreedte in Nieuw-Buinen. De data van de andere trainingen worden binnenkort bekend gemaakt.

Geef je nu alvast op! Dat kan via info@stichtingknip.nl, of door contact op te nemen via lefier.nl/contact.

Klusbus

Misschien heb je ‘m al zien rijden: de grote, geel-groene Klusbus. Die zit vol met energiebesparende middelen en achter het stuur zit een handige monteur! Stopt de bus binnenkort bij jou voor de deur?

Dat zou zo maar kunnen, want als je in de gemeente Stadskanaal woont kun je gratis hulp krijgen van de Klusbus. Of je nu in een koophuis woont of in een huurwoning van Lefier. Hoe werkt het? Ga naar www.jouwbespaarcoach.com en vul je gegevens in.
Je kunt direct hulp van de Klusbus aanvragen, maar ook een gesprek met een Energiecoach. Die komt ook gratis bij je langs en bespreekt samen met jou hoe je energie kunt besparen. Je krijgt tips over wat je zelf kunt doen, maar de Energiecoach kijkt ook even met je mee in huis. Want misschien is er wel een mooi karweitje voor de Klusbus.

Wil je zien hoe het werk van de Klusbus er uitziet?

Check de video: