Voorpagina Voorwoord Lefier Mantelzorgers staan er niet alleen voor Treant Zorggroep Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid De Zijlen Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO) Onafhankelijke Cliëntondersteuning Informatiepunt Digitale Overheid - SchuldHulp Maatje - Samen Stadskanaal Dijkstra Jansen Bergman Notarissen & Juridisch Adviseurs Bibliotheek - Optisport - Mentorschap Noord Optisport Stadskanaal Lefier - Omgangshuis Loman Weekziekenhuis Refaja

De Zijlen in 

Oost-Groningen

De Zijlen is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking om hun leven te leven. Kunnen zijn wie je bent in een vertrouwde omgeving, daar staan wij voor.

Door te helpen, te doen, aan te moedigen, nieuwe dingen te laten zien, maar ook om te accepteren als het niet gaat. Wij doen ons werk altijd samen met de cliënten en de mensen die belangrijk voor hen zijn. Wij dragen op die manier bij aan een fijne leef- en woonomgeving en een betekenisvolle invulling van de dag.

Ook in Oost-Groningen kun je bij De Zijlen wonen, ambulante begeleiding en/of jeugd- en gezinsondersteuning krijgen. Ook kunnen we je helpen bij het vinden van een plek voor werk (Werkbemiddeling) of dagbesteding.
Ambulante begeleiding en jeugd- en gezins­ondersteuning

De Zijlen biedt tijdelijk of voor een langere periode ondersteuning thuis aan mensen met een WMO- of Wlz-indicatie. Daarnaast kun je bij ons terecht voor gezinsondersteuning en begeleiding aan kinderen en jongeren met een Jeugd­wet­indicatie. We kijken naar wat je zelf kan en waarmee wij je kunnen helpen.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op (0594) 850 100 of via [email protected]

Kijk ook eens op www.dezijlen.nl
of www.werkenbijdezijlen.nl


Woonlocaties

Diemerzicht Musselkanaal
Diemerzicht ligt in het centrum van Musselkanaal. Op deze warme en overzichtelijke locatie zijn verschillende vormen van zorg mogelijk. Diemerzicht heeft 6 appartementen en 6 studio’s en er is een gezamenlijke huiskamer waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten. Vanuit Diemerzicht kan ook zorg en begeleiding thuis geleverd worden als je dichtbij de locatie woont.

Het Landhuis Onstwedde
Het Landhuis bestaat uit 20 appartementen en 4 studio’s. De cliënten van Het Landhuis hebben in meer of mindere mate een verstandelijke beperking en krijgen 24-uurs zorg geboden waarbij rekening wordt gehouden met de zorgvraag en wensen van de individuele cliënt. Door de ruim opgezette en moderne locatie ervaren de bewoners veel privacy en comfort.
Werk, dagbesteding en vrije tijd

Op zowel Diemerzicht als Het Landhuis wordt belevingsgerichte dagbesteding aangeboden in de huiskamers.

Musselkanaal Diemerzicht en Werkbemiddeling sluiten aan bij activiteiten die worden georganiseerd in het dorp, zoals het Dorpsbedrijf, Welstad, OBS De Musselhorst en Ruilwinkel ‘t Puntje. We kijken waarin we elkaar kunnen helpen, met bijvoorbeeld het netjes houden van Musselkanaal. De A-Horst is een woonzorgcentrum van Meander in Musselkanaal waar cliënten van De Zijlen facilitaire en dienstverlenende activiteiten uitvoeren.

Onstwedde De Bolster is een multifunctionele locatie. De cliënten van De Zijlen ondersteunen hier in de facilitaire en dienstverlenende taken voor o.a. zorggroep Meander, de biljartvereniging en de bibliotheek. Daarnaast worden er creatieve activiteiten gedaan en productiewerkzaamheden verricht.

Oude Pekela In september is de Kinderboerderij in Oude Pekela geopend als nieuwe dagbestedingslocatie. De cliënten van De Zijlen helpen bij het verzorgen van de dieren en houden het terrein netjes. Daarnaast verzorgen ze kantinewerkzaamheden en de cliënten doen de voorbereiding van kinderfeestjes.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op (0594) 850 100 of via [email protected]

Kijk ook eens op www.dezijlen.nl
of www.werkenbijdezijlen.nl


zijlen balk