Voorpagina Voorwoord MEE West-Brabant Week tegen Eenzaamheid - Mijn Buurt Inwoners Ondersteuning Roosendaal Geldzorgen? Zoek tijdig hulp - Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft WijZijn Traverse Groep Mantelzorg Roosendaal Eropaf-Team - Welzijn op Recept Kibeo - Muller Zorg Kibeo Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid St. Algemene Hulpdienst Roosendaal - Buurtgezinnen Roosendaal Bijna een eeuw zorg St. Elisabeth Roosendaal
in de gemeente Roosendaal

28 september t/m 4 oktober 2023

Week tegen Eenzaamheid

In Nederland voelen meer dan een miljoen mensen zich eenzaam. Ze missen de verbondenheid met anderen. Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid, van 28 september t/m 4 oktober, vragen we hier aandacht voor.

Eenzaamheid kan voorkomen op verschillende momenten in het leven, zoals wanneer iemand een geliefde verliest, verhuist, met pensioen gaat en zijn of haar collega’s niet meer dagelijks ziet. Ook als je minder mobiel bent, kun je je eenzaam voelen. Daarnaast zijn er jaarlijks momenten waarop mensen zich alleen kunnen voelen, zoals tijdens de feestdagen of de zomerperiode.

Als je merkt dat een familielid, vriend of buurtgenoot het moeilijk heeft, is het fijn om hem of haar te helpen. Dit kan al heel simpel door diegene aan te spreken en te vragen hoe het gaat. Nodig iemand uit voor een kopje koffie, ga op bezoek of bedenk samen een activiteit.

Netwerk Eenzaamheid Roosendaal

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid brengt het Netwerk Eenzaamheid Roosendaal (NER) verschillende activiteiten en bijeenkomsten onder de aandacht. Denk aan een pubquiz, podcast, stadswandeling, Fortnite Squad Toernooi, inloop bij JoinUs en een bijeenkomst over eenzaamheid in het HUIS van Roosendaal.

Bekijk de activiteiten

Wil je meer weten over de activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid? Klik dan hier.

Inwoners die vragen hebben over eenzaamheid, kunnen terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. Neem contact op via 0165 750050 of [email protected]. Of kom naar onze inloopspreekuren. Het is gratis en zonder verwijzing.

Wat is er te doen in mijn buurt?

In de gemeente Roosendaal zijn tal van voorzieningen, verenigingen en buurtinitiatieven. Maar hoe blijf je op de hoogte van alles wat er speelt in jouw wijk of dorp? Mijn Buurt helpt je hiermee op weg. Dit digitale platform biedt gemakkelijk toegang tot informatie over alle activiteiten in jouw omgeving.

Met Mijn Buurt kun je eenvoudig zoeken op wijk, dorp of categorie. Er zijn meer dan 400 voorzieningen en verenigingen opgenomen in deze sociale routekaart van Roosendaal. Zo ontdek je moeiteloos wat er allemaal te beleven is in jouw buurt. Je vindt Mijn Buurt op de website van Inwonersondersteuning Roosendaal.

Activiteiten Mijn Buurt

Marjan verhuisde twee jaar geleden van Hellevoetsluis naar Roosendaal. Ze begrijpt hoe lastig het kan zijn om in een nieuwe omgeving contact te maken met anderen. Gelukkig kwam ze Mijn Buurt tegen, waar ze werd verrast door de vele initiatieven. Nu is Marjan lid van een koor en bezoekt ze regelmatig op woensdag de Stamtafel in ’t Dijksteeke. Ze heeft aardige mensen leren kennen en voelt zich nu helemaal thuis in Roosendaal.

Ontdek ook wat jouw buurt te bieden heeft en verrijk je leven met leuke activiteiten en nieuwe sociale contacten! Kijk op www.inwonersonder­steuningroosendaal.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: