Voorpagina Voorwoord MEE West-Brabant Week tegen Eenzaamheid - Mijn Buurt Inwoners Ondersteuning Roosendaal Geldzorgen? Zoek tijdig hulp - Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft WijZijn Traverse Groep Mantelzorg Roosendaal Eropaf-Team - Welzijn op Recept Kibeo - Muller Zorg Kibeo Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid St. Algemene Hulpdienst Roosendaal - Buurtgezinnen Roosendaal Bijna een eeuw zorg St. Elisabeth Roosendaal

Wij bieden een thuis met karakter


Bij ons gaat het niet alleen om zorg, maar ook om welzijn

Dagelijks bieden we, vanuit onze prachtige locatie aan de Wouwseweg in Roosendaal, kwalitatief goede zorg en dienstverlening. Er is volop ruimte voor ontmoeting en activiteiten. We zijn bewust een compacte zorgorganisatie en we kennen elkaar persoonlijk. Door er écht voor mensen te zijn, maken we dagelijks het verschil en zorgen we voor een warm thuis voor de bewoners.

Wonen met zorg in ons verpleeghuis
Als je zorg nodig hebt en over een indicatie beschikt, kom je afhankelijk van jouw zorgvraag in één van onze individuele zorgappartementen of in een groepswoning te wonen. Ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen, kiezen bij St. Elisabeth voor een eigen appartement op De Strijpe. Daar wonen zij met de zorg van onze verzorgenden en verpleegkundigen binnen handbereik. 

Wanneer ouderen intensieve zorg nodig hebben op somatisch of psychogeriatrische gebied, verwelkomen we ze graag in een van onze groepswoningen op De Laantjes. Bewoners op De Laantjes hebben een eigen (slaap)kamer en delen de woonkamer en keuken met anderen. Elke groepswoning telt ongeveer 6 personen.

Onze zorgappartementen
Op ons terrein hebben we ook zorgappartementen genaamd De Stedes (aanleunwoningen).

Deze zorgappartementen bieden mensen de mogelijkheid om zo lang mogelijk thuis, in een veilige omgeving te blijven wonen met toegang tot fundamentele zorg en sociale voorzieningen.

Onze visie op zorg
We besteden veel aandacht aan het creëren van een herkenbare en veilige omgeving waarin bewoners zich prettig en thuis voelen, en daarbij ook in vrijheid kunnen leven en bewegen. 

Onze welzijnsmedewerkers verzorgen activiteiten zoals schilderen, zingen, luisteren naar muziek of handwerken voor alle bewoners. Naasten en contactpersonen bepalen samen met de verpleegkundig specialist, het behandelteam en een consulent welzijn de zorg en het welzijn van de bewoner. De regieverpleegkundige heeft het overzicht op de totale behandeling en voert daarin het beleid.