Voorpagina Voorwoord MEE West-Brabant Week tegen Eenzaamheid - Mijn Buurt Inwoners Ondersteuning Roosendaal Geldzorgen? Zoek tijdig hulp - Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft WijZijn Traverse Groep Mantelzorg Roosendaal Eropaf-Team - Welzijn op Recept Kibeo - Muller Zorg Kibeo Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid St. Algemene Hulpdienst Roosendaal - Buurtgezinnen Roosendaal Bijna een eeuw zorg St. Elisabeth Roosendaal

Gratis en zonder verwijzing

Onafhankelijke cliëntondersteuning door MEE West-Brabant

Heb je ondersteuning nodig of vind je het ingewikkeld om zorg aan te vragen? Een cliëntondersteuner van MEE West-Brabant helpt je op weg. Deze staat naast je, kent de weg in de zorg en kan je helpen bij gesprekken met zorgorganisaties of de gemeente. Lees meer over de mogelijkheden van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Bij vragen die je moeilijk kunt overzien en waarbij je ondersteund wilt worden, kun je een cliëntondersteuner van MEE West-Brabant vragen om met je mee te denken. De cliëntondersteuner staat naast je en helpt je als je hulpvragen hebt. Zo gaat de cliëntondersteuner met jou mee als je een lastig of ingewikkeld gesprek hebt met een zorgorganisatie of de gemeente. De ondersteuning is gratis en je hebt er geen verwijsbrief voor nodig.

Zó helpt de cliëntondersteuner jou

  • De cliëntondersteuner bekijkt samen met jou je vraag en situatie en zet alles met je op een rij;
  • De cliëntondersteuner luistert goed naar je en geeft uitleg over zaken als ‘waar kan ik zorg krijgen?’,
    ‘wat moet ik daarvoor doen?’ en ‘welke regels zijn op mij van toepassing?’;
  • De cliëntondersteuner kan je helpen bij gesprekken met bijvoorbeeld de gemeente, het wijkteam, de zorgverzekeraar of de zorgaanbieder;
  • De cliëntondersteuner helpt je bij het opstellen van een zorgplan;
  • De cliëntondersteuner ondersteunt je wanneer je ontevreden bent over de zorg die je nu krijgt.

Neem contact op met MEE West-Brabant
Kortom, de cliëntondersteuner helpt je om samen een goede oplossing te vinden. Zodat je verder kunt.
MEE West-Brabant is alle werkdagen te bereiken op 088 028 26 00. Je kunt ook mailen naar [email protected]. Op de website van MEE West-Brabant vind je meer informatie over onafhankelijke cliëntondersteuning.