Voorpagina Voorwoord MEE West-Brabant Week tegen Eenzaamheid - Mijn Buurt Inwoners Ondersteuning Roosendaal Geldzorgen? Zoek tijdig hulp - Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft WijZijn Traverse Groep Mantelzorg Roosendaal Eropaf-Team - Welzijn op Recept Kibeo - Muller Zorg Kibeo Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid St. Algemene Hulpdienst Roosendaal - Buurtgezinnen Roosendaal Bijna een eeuw zorg St. Elisabeth Roosendaal
in de gemeente Roosendaal

Samen ontwikkelen

De eerste wankelende stapjes van je kind, het voelt bijna als gisteren. Voor je het weet loopt je kind zelfstandig en formuleert hij of zij al hele zinnen. De eerste jaren van een kind zijn gevuld met grote ontwikkelingssprongen. Een periode waarin het belangrijk is om een kind een geliefd en veilig gevoel te geven. Hoe je als ouders en/of verzorgers het beste kan aansluiten bij deze ontwikkelingen lees je hieronder.

  1. Bied emotionele veiligheid
    Een hechte band tussen kind en ouder(s) en/of verzorger(s) is ontzettend belangrijk, want zo voelt een kind zich gezien en gehoord. Daarnaast heeft een kind voorspelbaarheid nodig, zoals een vast dagritme. Weten wat hij of zij kan verwachten zorgt namelijk voor emotionele veiligheid.
  2. Geef ruimte om te ontdekken
    Met spelen en experimenteren ontdekt een kind de wereld. En er is een heleboel te ontdekken! Geef je kind veilig en uitdagend speelgoed dat past bij de ontwikkelfase waarin je kind zit. Moedig je kind aan en daag hem of haar uit met eenvoudige spelletjes.
  3. Creëer een sociale omgeving om van te leren
    Je eerste vriendschappen zijn soms voor het leven. Een kind is van nature op zoek naar sociaal contact en leert een heleboel van vriendjes. Zo leert een kind op jonge leeftijd om zichzelf te zijn, emoties te uiten en te spelen met leeftijdsgenoten in een grote groep.

Met deze tips groeit, ontdekt en ontwikkelt jouw kind zich in een veilige omgeving!

Meer informatie?

Kijk eens op kibeo.nl.

Dementie: Zelfstandig wonen, maar niet alleen

In Residentie De Kroeven maakt Muller Zorg het mogelijk dat mensen zelfstandig in een eigen appartement wonen en alle zorg aan huis krijgen die nodig is. Daarnaast is er een ruimte voor dagbesteding, beschikt men over een brasserie en kan men gebruik maken van een gezamenlijke tuin.

José Muller: “De inspiratie om dit wooninitiatief op te starten ontstond door de steeds groter wordende groep mensen met dementie. Onze visie is dat ondanks dat mensen met dementie beperkter worden in hun kunnen, ze wel talenten blijven behouden. We kijken naar de individuele wensen en behoeften. We doen wat ze leuk vinden en altijd graag gedaan hebben. Dit kan zijn zelf de boodschappen blijven doen, fietsen, schilderen. We blijven de bewoners prikkelen maar bieden ze zeker ook rust en structuur aan. Het is de kunst om mensen met dementie niet in jouw wereld te laten stappen, maar dat jij je verplaatst in zijn of haar wereld.”

De bewoners wonen zelfstandig in een gewoon huis. Ze hebben allemaal de diagnose dementie, van beginnend tot gevorderde dementie. Ze hoeven in principe niet meer te verhuizen. “We bieden verpleeghuiszorg gebaseerd op thuiszorg. Echtparen kunnen samen blijven wonen. Kleine huisdieren zijn welkom mits reeds in hun bezit en ze er nog zelf voor kunnen zorgen. We gaan er wekelijks op uit. We rijden door West-Brabant, genieten van de omgeving, we gaan naar de stad of tuincentra. Ook op locatie is ons activiteitenaanbod divers.” Muller Zorg kent géén overhead. “We doen alles zelf en leveren op basis van thuiszorg 24 uur geplande en ongeplande zorg”, vult José aan.

Een vast team van collega’s en vrijwilligers zorgt ervoor om het wonen en de zorg zo aangenaam en passend mogelijk te bieden.

Meer informatie?

Kijk op mullerzorg.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: