Voorpagina Voorwoord MEE West-Brabant Week tegen Eenzaamheid - Mijn Buurt Inwoners Ondersteuning Roosendaal Geldzorgen? Zoek tijdig hulp - Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft WijZijn Traverse Groep Mantelzorg Roosendaal Eropaf-Team - Welzijn op Recept Kibeo - Muller Zorg Kibeo Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid St. Algemene Hulpdienst Roosendaal - Buurtgezinnen Roosendaal Bijna een eeuw zorg St. Elisabeth Roosendaal
in de gemeente Roosendaal

Geldzorgen? Zoek tijdig hulp

De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen geldzorgen. De regelingen om financiële steun te krijgen of schulden te regelen, zijn vaak ingewikkeld. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Heb je geldzorgen? Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal. Samen met Bureau Sociaal Raadslieden helpen wij inwoners overzicht te krijgen.

Geldzorgen kunnen veel stress en onzekerheid veroorzaken, maar je staat er niet alleen voor. Door tijdig hulp te zoeken, kun je voorkomen dat de situatie erger wordt.

Neem Anna; drie jaar geleden kon ze niet meer slapen vanwege haar toenemende geldzorgen. Ondanks een gemiddeld inkomen, wo rstelde ze om de eindjes aan elkaar te knopen en zag ze de schulden langzaam oplopen. Met schaamte nam ze contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal. Daar bracht ze samen met een maatschap­pelijk werker en Bureau Sociaal Raadslieden haar situatie in kaart. Hierdoor kreeg ze meer inzicht in haar inkomsten en uitgaven en ontdekte ze welke regelingen ze kon gebruiken

Afgelopen zomer is Anna voor het eerst in jaren een weekendje weg geweest aan zee. Ze is blij dat ze destijds de stap heeft gezet.

Begeleiden door administratieve jungle

De maatschappelijk werkers bieden een luisterend oor, tonen begrip en geven advies om je financiële situatie weer op de rails te krijgen. Daarnaast is Bureau Sociaal Raadslieden goed op de hoogte van de complexe regel­geving en kan je begeleiden door de administratieve jungle. Of het nu gaat om het aanvragen van sociale voorzieningen of het verkrijgen van juridische bijstand. Het belangrijkste is dat jij weer de regie krijgt over je administratie en geldzaken.

Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal via 0165 750050 of [email protected]. Of kom naar onze inloopspreekuren. Het is gratis en zonder verwijzing.


Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft

Tabitha heeft een verstandelijke beperking. Wanneer haar moeder overlijdt, staat haar leven op z’n kop. Er is verdriet, maar er zijn ook lastige beslissingen. Waar moet Tabitha wonen? En wie helpt haar bij het huishouden, de boodschappen en de administratie? Samen met haar zus Janice neemt ze contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal.

Cliëntondersteuner Merel van Dijk vertelt: “Tabitha en Janice kwamen naar het spreekuur van Inwonersondersteuning Roosendaal. Ze vertelden over de situatie: Tabitha heeft een verstandelijke beperking en woont bij hun moeder. Twee weken geleden is moeder overleden.

Zij hielp Tabitha bij alles: van administratie en geldzaken tot het huishouden en de boodschappen.”

Gebruikmaken van netwerk

“Sinds het overlijden woont Tabitha bij Janice. Ze kan niet alleen wonen, want ze is bang om alleen te zijn en heeft hulp nodig bij de dagelijkse dingen. Ik luister naar de zussen en maak een opsomming van de hulp die ze nodig hebben. Ik draag oplossingen aan en maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van het netwerk rondom Tabitha.”

Fijne woonplek gevonden

“Janice wil haar zus zoveel mogelijk helpen, maar ze regelt liever niet haar geldzaken.

In overleg schakel ik een bewindvoerder in. Dit is iemand die jouw geldzaken regelt. Daarnaast zorgen we dat Tabitha een appartement krijgt met begeleiding. Zo krijgt ze alle hulp die ze nodig heeft. Hoewel Tabitha en Janice hun moeder nog erg missen, zijn ze blij met de bewindvoerder en de nieuwe woonplek.”

Heb je ook ondersteuning of advies nodig? Neem contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal via 0165 750050 of [email protected]. Of kom naar onze inloopspreekuren. Het is gratis en zonder verwijzing.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: