Voorpagina Voorwoord MEE West-Brabant Week tegen Eenzaamheid - Mijn Buurt Inwoners Ondersteuning Roosendaal Geldzorgen? Zoek tijdig hulp - Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft WijZijn Traverse Groep Mantelzorg Roosendaal Eropaf-Team - Welzijn op Recept Kibeo - Muller Zorg Kibeo Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid St. Algemene Hulpdienst Roosendaal - Buurtgezinnen Roosendaal Bijna een eeuw zorg St. Elisabeth Roosendaal
in de gemeente Roosendaal

Bijna een eeuw zorg

Stichting Elisabeth is een belangrijk historisch zorginstituut gelegen aan de Wouwseweg in Roosendaal. De locatie, oorspronkelijk opgericht door de Zusters Franciscanessen van Mariadal, viert in 2027 haar honderdjarig bestaan. Ooit een rusthuis en verpleeghuis voor zusters, heeft het zich ontwikkeld tot een moderne zorginstelling die zich voorbereidt op een nieuw tijdperk van dienstverlening aan de lokale gemeenschap.

De stichting is momenteel in een nieuwe fase van veranderingen onder leiding van de nieuwe bestuurder, voormalig arts Ron Leenders. “We zijn op dit moment bezig ons terrein en vastgoed te gebruiken voor senioren-woonzorg. Dit betekent dat we niet alleen zorg bieden in onze kliniek, maar dat mensen die bij ons een woning of appartement huren, kunnen kiezen voor een geclusterde woonzorg”, vertelt Leenders.

Nieuws voor de bewoners

Deze transmurale benadering, waarin senioren zelfstandig wonen, maar toch toegang hebben tot fundamentele zorg, sociale activiteiten, veiligheid en toezicht, wordt beschouwd als de toekomst van de ouderenzorg. Het doel is mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven, terwijl ze in een veilige omgeving wonen met toegang tot voorzieningen en sociale voorzieningen.

“Wij streven ernaar onze zorg uit te breiden naar appartementen in de St.-Theresiastraat en andere delen van ons terrein. Ook blijven we zoeken naar meer woonmogelijkheden die we aan de bewoners van Roosendaal kunnen aanbieden”, zegt Leenders.

Hoewel Stichting Elisabeth de oudste zorgorganisatie in Roosendaal is, blijft ze innoveren en uitreiken naar de gemeenschap. Ze werkt samen met het zorgkantoor CZ om dit nieuwe model van zorg te realiseren en staat open voor iedereen, inclusief zijinstromers en vrijwilligers.

Stichting Elisabeth is niet alleen een organisatie die zich richt op gezondheidszorg; ze erkennen ook dat ouder worden een natuurlijk proces is, dat hoort bij het leven. Ze richten zich op belangrijke thema’s die verband houden met ouder worden, zoals eenzaamheid, en streven naar een significante rol te spelen in het leven van ouderen in Roosendaal. Leenders: “Met onze warme, persoonlijke zorg en nieuwe woonmogelijkheden zijn we klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen van dienstbaarheid aan onze gemeenschap.”

We steken de handen uit de mouwen

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij de stichting. Hun bijdrage wordt enorm gewaardeerd. Leenders: “In deze woonvorm wordt deze bijdrage nog belangrijker. Vrijwilligers en familieleden zijn bereid om ondersteuning te bieden.

We willen hen verder opleiden, zodat we een verfrissende en innovatieve aanpak kunnen hanteren in onze zorgverlening. Onze ervaringen uit het verleden gebruiken we als springplank naar de toekomst. Ons toekomstplan draait om het versterken van de relaties met andere zorginstellingen in onze omgeving zoals Stichting Groenhuysen, TWB, Avoord en tanteLouise. We willen meer effectiever en uitgebreider samenwerkingen. Door optimaal gebruik te maken van elkaars sterke punten, kunnen we een prominente positie innemen in de Roosendaalse gemeenschap. Actie ondernemen is onze belofte.”

Bent u geïnteresseerd?

We hebben een geweldig team van zorgbemiddelaars die mensen kunnen helpen. Als u geïnteresseerd bent in deze nieuwe geclusterde woonzorg, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. U kunt zich bij ons aanmelden voor meer informatie.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: