Voorpagina Voorwoord MEE West-Brabant Week tegen Eenzaamheid - Mijn Buurt Inwoners Ondersteuning Roosendaal Geldzorgen? Zoek tijdig hulp - Tabitha krijgt de hulp die ze nodig heeft WijZijn Traverse Groep Mantelzorg Roosendaal Eropaf-Team - Welzijn op Recept Kibeo - Muller Zorg Kibeo Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid St. Algemene Hulpdienst Roosendaal - Buurtgezinnen Roosendaal Bijna een eeuw zorg St. Elisabeth Roosendaal
in de gemeente Roosendaal

Ondersteuning door Mantelzorg Roosendaal

Mantelzorg Roosendaal is er voor alle mantelzorgers in de gemeente Roosendaal – oud én jong. Je kunt er terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Ook zijn er regelmatig leuke mantelzorgactiviteiten.

Er zijn bijna 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon in je omgeving. Dit kan je partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Het kan fijn en vanzelfsprekend zijn om voor je naaste te zorgen, maar het kan ook zwaar zijn. Vaak vinden mantelzorgers het lastig hun grenzen te bewaken en de balans te houden. Ze verliezen zichzelf uit het oog of trekken pas aan de bel als het te zwaar dreigt te worden. De mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Roosendaal geven mantelzorgers advies en ondersteuning.

Daarnaast kunnen mantelzorgers meedoen aan leuke activiteiten.

Activiteiten voor mantelzorgers

Mantelzorg Roosendaal organiseert allerlei activiteiten, zoals wandelen, fietsen, yoga en bloemschikken. Ook voor jongeren zijn er leuke en interessante activiteiten. Door deel te nemen aan deze activiteiten, ontmoet je andere mantelzorgers en kun je even ontspannen en opladen. Daarnaast zijn er informatieve bijeenkomsten over onderwerpen die jou kunnen helpen bij jouw mantelzorgtaken. Aan de meeste activiteiten kun je gratis deelnemen.


Contact met Mantelzorg Roosendaal

Kijk op www.mantelzorgroosendaal.nl voor een overzicht van alle activiteiten. Meld je aan en doe mee! Wil je meer informatie? Bel naar 0165 750050 of mail naar [email protected]. Mantelzorg Roosendaal is onderdeel van Inwonersondersteuning Roosendaal.


Jonge mantelzorger aan het woord

De 18-jarige Sepp woont samen met zijn moeder Yvon in Roosendaal. Yvon is een jaar geleden geopereerd aan een hersentumor. Ze herstelt goed, maar heeft na de operatie moeite met bepaalde dagelijkse dingen. Sepp helpt haar hierbij.

Sepp: “Toen ik twee jaar oud was, zijn mijn ouders gescheiden. Sindsdien heeft mijn moeder mij alleen opgevoed. Ze zat nooit stil. Ze werkte, deed vrijwilligerswerk en was betrokken bij mijn school. Een jaar geleden veranderde dat. Ze kreeg heel vage klachten; ze was duizelig en zag lichtflitsen. Ze bleek een goedaardige hersentumor te hebben. Dat was schrikken en ons leven stond op z’n kop.”

Operatie en herstel

“De hersentumor moest weggehaald worden met een operatie. Hierna kwam een lange herstelperiode. Mijn moeder was vaak moe en had hoofdpijn. Ik hielp haar zoveel ik kon, samen met familie en buren. Ik maakte schoon, deed boodschappen en bereidde het avondeten.

Dit was een moeilijke periode, want ik had het ook druk op school.”

Ondersteuning door Mantelzorg Roosendaal

“Mijn moeder kan steeds meer zelf, maar ze is nog niet de oude. Ik help thuis nog steeds mee. Via de huisarts ben ik bij Mantelzorg Roosendaal terechtgekomen. Ik heb gesprekken met de mantelzorgconsulent. Zij helpt mij en geeft tips hoe ik goed voor mijzelf kan zorgen. Het zorgen voor mijn moeder is soms best zwaar. Om te ontspannen ga ik naar activiteiten van Mantelzorg Roosendaal. Hier komen andere jonge mantelzorgers en we praten met elkaar. Samen doen we veel leuks, zoals poolen, suppen en films kijken. Ik zit steeds beter in m’n vel!”

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: