Voorpagina Voorwoord Optisport Vie Hulp bij het huishouden Apetito Kerkrade PlusPunt Medisch Centrum Hulp nodig? Vraag er om! Geldwijzerwinkel Een kansrijke start voor ieder kind Hulp bij gezond en veilig opgroeien Impuls Kerkrade Meander Groep Bibliotheek - Schuldhulpmaatje SHM Parkstad Laaggeletterdheid Kredietbank Limburg
ZORG

& welzijn In de gemeente Kerkrade

Hulp nodig?

Vraag erom!

Wist u dat er meer hulp beschikbaar is dan u denkt? De gemeente Kerkrade investeert voortdurend in allerhande diensten om het dagelijks leven van de inwoners van onze stad makkelijker te maken. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, mensen ontmoeten en zelfs als u zelf even niet weet wat u nodig hebt.

Boodschappen doen

De BoodschappenBus is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren die niet meer zelf hun boodschappen kunnen doen. U wordt thuis opgehaald, naar de supermarkt vervoerd en weer thuisgebracht. Ook wordt u door vrijwilligers begeleid en geholpen bij het boodschappen doen. De BoodschappenPlusBus gaat nog een stapje verder en koppelt er ook een uitje aan.

Automaatje

ANWB AutoMaatje is een service van vrijwilligers die inwoners van Kerkrade op verzoek vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Zij brengen inwoners van Kerkrade naar de huisarts, fysiotherapeut of naar de kapper. De dienst is bedoeld voor mensen die zonder vervoer nauwelijks de deur uit kunnen.

Mensen ontmoeten

De Ontmoetingsbus rijdt zes dagdelen per week door alle buurten en wijken in Kerkrade. De bus nodigt mensen uit om een kop koffie met elkaar te drinken en het gesprek met elkaar aan te gaan. Daarvoor hoeft u dus niet ver te reizen, want de bus komt naar uw buurt toe.

Eenzaamheid melden

Kent u iemand die last heeft van eenzaamheid? Of hebt u zelf genoeg van het eenzaam zijn? Het Meldpunt Eenzaamheid zoekt, samen met degene die zich eenzaam voelt, passende ondersteuning en helpt mensen weer op weg.

Meedenken

De naam zegt het al, een meedenker (onafhankelijke cliƫntondersteuner) is iemand die met u meedenkt en die u helpt om uw vragen helder te krijgen.

Dat kan gaan over geldzaken, opvoeding, zorg-aanvragen, onderwijs, wonen of werk. Een meedenker helpt bij het stellen van de juiste vragen, het bedenken van oplossingen en het maken van keuzes. De hulp van een meedenker is gratis.

Zoek alles op

De KerkradeWijzer legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Kerkrade zijn geregeld. De KerkradeWijzer wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in uw eigen buurt. Zoek het op via www.kerkradewijzer.nl.

Meer weten?

Kijk op www.kerkrade.nl, bel 14 045 of mail naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: