Voorpagina Voorwoord Optisport Vie Hulp bij het huishouden Apetito Kerkrade PlusPunt Medisch Centrum Hulp nodig? Vraag er om! Geldwijzerwinkel Een kansrijke start voor ieder kind Hulp bij gezond en veilig opgroeien Impuls Kerkrade Meander Groep Bibliotheek - Schuldhulpmaatje SHM Parkstad Laaggeletterdheid Kredietbank Limburg
ZORG

& welzijn In de gemeente Kerkrade

De Bibliotheek

helpt je op weg!

De Bibliotheek van vandaag is er voor iedereen in onze samenleving. Het is een broedplaats waar literatuur, taal, educatie en cultuur elkaar vinden. Een ontmoetingsplek waar je kunt deelnemen aan een activiteit, lezing, cursus of debat. Of waar je gewoon een krant kan lezen, een kopje koffie kan drinken, kan bijkletsen, studeren of werken. Iedereen is welkom!

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek

De Bibliotheek is er ook voor iedereen die hulp nodig heeft bij taal, digitale vaardigheden en communicatie met overheidsinstellingen. Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen van de overheid die je zelf online moet regelen. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD of AOW-uitkering, het indienen van je belastingaangifte of het verlengen van je rijbewijs. Het is fijn als iemand je hierbij op weg helpt. Je kunt daarom met vragen over de digitale overheid terecht bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in HuB.Bibliotheek Kerkrade. Dit is elke vrijdag van 10-12 uur. Je kunt je hier ook aanmelden voor computercursussen. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis! Lid zijn van de bieb is niet nodig.

Wil jij weten wat het Informatiepunt Digitale Overheid voor jou kan betekenen?

Kijk dan voor meer informatie op www.bibliotheekkerkrade.nl/ido of kom langs.

Informatiepunt

Het IDO is onderdeel van het Informatiepunt. Hierin werkt de Bibliotheek samen met partners die thuis zijn op het gebied van geld, taal, digitale vragen, juridische kwesties en gezondheid. Elke vrijdag van 10-12 uur kun je binnenlopen met jouw vragen.

Hoe Bert zijn schuld van een ton wist

af te lossen

Bert Vermeulen stond aan de rand van een financiële afgrond. Na het overlijden van zijn vrouw en het verlies van zijn baan, stapelden de problemen zich op. Uiteindelijk woonde Bert op een camping en had hij een schuld van maar liefst 100.000 euro. Hij voelde zich eenzaam en machteloos, zonder zicht op verbetering.

Geduld en toewijding

Gelukkig kwam Jan de Ruiter in zijn leven, een vrijwilliger van SHM Parkstad. Met geduld en toewijding hielp Jan de financiële zaken van Bert weer op orde te krijgen. Ze werkten samen aan het organiseren van de papieren en het regelen van praktische zaken. Hierdoor kreeg Bert weer grip op zijn situatie.

Hoewel Bert nog steeds met weinig geld moet rondkomen, heeft hij weer hoop op een mooie toekomst. Nu hij alles netjes op een rij heeft en zijn AOW en pensioen ontvangt, verwacht hij definitief van zijn schulden af te kunnen komen.

Samen lukt ‘t!

Een helpende hand

Bert is ontzettend dankbaar voor de hulp van Jan. Hij prijst Jan voor zijn steun en begrip. Het verhaal van Bert laat zien dat, zelfs in de moeilijkste tijden, er altijd wel iemand is die je een helpende hand wil bieden en dat er altijd hoop is op een betere toekomst.

Hulp bieden of ontvangen?

Dit verhaal is gebaseerd op het leven van Bert Vermeulen, één van de velen die is geholpen door de vrijwilligers van Schuldhulpmaatje Parkstad. Als je zelf financiële problemen hebt of anderen wilt helpen, meld je dan aan bij Schuldhulpmaatje.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: