Voorpagina Voorwoord DSV Samen één tegen armoede Stichting het Raamwerk Samen één tegen armoede vervolg Aemosa Dicht bij u in de wijk Welzijnskwartier Dicht bij u in de wijk vervolg Stichting Andreas College - Pieter Groen Vakcollege Rijnmond - Limes Praktijkonderwijs DSV - Welzijnskwartier Apetito Aemosa - Vegro Vegro Zorgwinkel Leiderdorp

Vakcollege Rijnmond

Voor doeners en denkers!

Vind je het leuker om te leren door te doen?
Wil je veel praktijkgerichte lessen?
Dan is Vakcollege Rijnmond, dé vmbo school voor jou!

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk om jou te leren kennen, zijn benieuwd naar jouw interesses en jouw wereld. Niet alleen schoolzaken maar ook de andere dingen die je bezig houden. Daarnaast hebben we een team van ondersteuners die jou bijvoorbeeld kunnen helpen met dyslexie als je dat nodig hebt.

Beroepsgericht

Je krijgt bij ons in de brugklas zowel de vakroute Techniek als Mens & Dienstverlenen. Zo kom jij erachter waar jouw talenten liggen. Je krijgt lekker veel praktijklessen, dat maakt leren leuker! In de lessen kijken we niet alleen naar wat je maakt maar hoe je dat doet telt ook mee in je beoordeling. Ook gastlessen, bedrijfsbezoeken en stages maken deel uit van ons onderwijs.


Plezier

Naar school gaan en leuk? Ja dat kan zeker want leren wordt leuker als je ermee aan de slag gaat. Daarom krijg je bij ons veel praktijkgerichte lesuren en ga je aan de slag met echte opdrachten. Onze leerlingen geven aan dat ze dit erg leuk vinden. Daarnaast komt uit de tevredenheidsenquête dat de leerlingen de school als veilig zien en ervaren.

Proces

Leren is een doorlopend proces met als doel het halen van je diploma. Het is het goed om te weten dat al jaren op rij 99% van onze leerlingen binnen vier jaar slagen.

Kom kennismaken

Open dag20 januari 2024
Start om 9.00, 11.00 of 13.00 uur
Aanmelden kan via www.checkrijnmond.nl
Informatieavond31 januari 2024 19.30 uur

Limes Praktijkonderwijs

Limes werkt!

Op Limes Praktijkonderwijs draait het om jou. Jouw ontwikkeling staat centraal. Samen kijken we wat jouw talenten zijn en wat je daarmee kunt doen als je straks van school af bent. Want iedereen heeft een talent en we helpen graag die van jou vinden!

Eén aanspreekpunt

Net als op de basisschool hebben jij en je ouders één aanspreekpunt: de mentor. Je krijgt niet alleen les van je mentor maar hij of zij is ook jouw coach en begeleider. Als je ergens meezit zal de mentor de eerste zijn die je helpt.

Kiezen

Op onze school staat jouw talent centraal en omdat de talenten van iedereen anders zijn, is er ook veel te kiezen. Je krijgt in de eerste en tweede klas alle praktijkvakken maar vanaf jaar drie mag jij kiezen wat je het leukst vindt. Denk aan techniek, horeca, groen, zorg en verkoop & retail.

Projectonderwijs

Projecten spelen binnen ons onderwijs een grote rol. Ieder jaar ga jij minimaal 3 projecten doen met alle leerlingen die in hetzelfde leerjaar zitten. Zo hebben we al een project masterchef en een project geocache georganiseerd.

Maatwerk en begeleiding

Niet iedereen is hetzelfde, daarom kijken we echt naar wat jij nodig hebt om te groeien. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werk en dyslexie-coaching bij ons op school. Maar we bieden ook maatwerk, alleen gericht op jou. Willen jij of je ouders er meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Kom kennismaken


Informatieavond24 januari 2024 17:00 - 20:00 uur


Meer weten? Kijk op www.limes-katwijk.nl