Voorpagina Voorwoord DSV Samen één tegen armoede Stichting het Raamwerk Samen één tegen armoede vervolg Aemosa Dicht bij u in de wijk Welzijnskwartier Dicht bij u in de wijk vervolg Stichting Andreas College - Pieter Groen Vakcollege Rijnmond - Limes Praktijkonderwijs DSV - Welzijnskwartier Apetito Aemosa - Vegro Vegro Zorgwinkel Leiderdorp
 

Over Aemosa

Aemosa is opgericht vanuit een wens om de begeleiding in de zorg, aanvullend op het al bestaande aanbod, ‘anders’ in te richten. Aemosa levert begeleiding vanuit de Wmo in de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Katwijk en de Duin en Bollenstreek.

Voor wie

Aemosa richt zich op hulpvragers vanaf 18 jaar, met psychische of psychiatrische kwetsbaarheden die niet goed in staat zijn om volledig zelfstandig in de thuissituatie te functioneren en bereid zijn om samen met Aemosa aan herstel te werken. In sommige gevallen vanaf 16 jaar, informeer hiernaar bij jouw sociaal wijkteam.

Wat Aemosa doet
Begeleiding en ondersteuning

Aemosa levert begeleiding thuis (ambulant) en coaching op alle levensgebieden, met behulp van professionals die zich hebben gespecialiseerd in herstelgericht begeleiden. Aemosa biedt dagelijks (specialistische) begeleiding afgestemd op de behoeften van de hulpvrager. Het uitgangspunt is ervoor te zorgen dat jij je eigen krachten en valkuilen leert kennen en in positief contact met de coach kunt werken aan je doelen om erachter te komen wat voor jou een leefbaar leven is en hoe dit vorm te geven.

Dagbesteding

Ontwikkelgerichte dagbesteding is gericht op zelfstandigheid. Het versterken van het sociaal emotioneel functioneren en uitbreiding en behoud van vaardigheden en zelfredzaamheid. Momenteel zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar zoals creatief bezig zijn bij Studio Aemosa, Ontspanning en relaxatie op een passende locatie. Daarnaast is er een specifieke groep voor mensen met neurodiverse kenmerken. 

Onze Teams

Aemosa is breed inzetbaar door coaches met verschillende opleidingsachtergronden. Zij nemen hun kennis als psycholoog, maatschappelijk werker of sociaal pedagogische hulpverlener mee om te kijken wat er mogelijk is en nodig is in jouw situatie. Hierdoor is Aemosa breed inzetbaar; van een hulpvraag ‘structuur aanbrengen’ tot een ingewikkelde situatie waarbij meerdere problemen spelen in de thuissituatie of op werk. De coach en het achterliggende team staan klaar voor jou.

Expertiseteam Woningvervuiling en Hoarding

Dit is een specialistisch team dat zich uitsluitend richt op woningvervuiling en verzamelwoede binnen de organisatie. Dit team werkt methodisch en in samenwerking met specialisten uit heel nederland. In tegenstelling tot de begeleiding van Aemosa is dit team ook actief in de gemeente Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn.

Verbinding en samenwerking

Aemosa werkt nauw samen de Sociale Wijkteams, de GGZ, huisartsen en psychologenpraktijken en kijkt met jou mee naar wat jij nodig hebt om weer vertrouwen te krijgen in jezelf. Ook helpt de coach jou in het contact met andere partijen of brengt je in contact met buurtinitiatieven. Aemosa staat voor verbinding en gaat voor verbinding. Samen onderweg.

Werken bij Aemosa

Wij zijn altijd op zoek naar medewerkers die aansluiten bij onze doelgroep, maar ook bij onze organisatie. De teams binnen Aemosa zijn hecht en de werkcultuur is informeel. Openstaande vacatures kan je vinden op onze website onder het kopje: ‘over ons’.

Contact
Meer informatie vind je op onze website: www.aemosa.nl of www.introspekt.nl. Wil je liever iemand spreken, heb je een vraag of wil je meer weten over een aanmelding? Neem dan contact op met onze backoffice via het nummer: 071 220 3032