Voorpagina Voorwoord DSV Samen één tegen armoede Stichting het Raamwerk Samen één tegen armoede vervolg Aemosa Dicht bij u in de wijk Welzijnskwartier Dicht bij u in de wijk vervolg Stichting Andreas College - Pieter Groen Vakcollege Rijnmond - Limes Praktijkonderwijs DSV - Welzijnskwartier Apetito Aemosa - Vegro Vegro Zorgwinkel LeiderdorpDicht bij u in de wijk

Vervolg van Dichtbij u in de wijk

Jeugdhulp op scholen

Het kan in ieder gezin gebeuren dat het een beetje rommelt. Een nasleep van de coronapandemie, een sterfgeval in de familie of een scheiding kunnen een kind van slag brengen. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen of concentratieproblemen. Om te voorkomen dat kleine problemen erger worden, is er de mogelijkheid voor ouders en kind om laagdrempelig met een jeugdhulpverlener te praten op school. In veel gevallen zijn deze gesprekjes voldoende om kind en ouder te helpen. Mocht er na enkele gesprekjes toch een doorverwijzing plaats moeten vinden, dan is deze al veel gerichter.

Werkcafé

Iedere eerste en derde donderdag van de maand is er een Werkcafé in de bibliotheek aan de Hoorneslaan. Zonder afspraak kunt u het Werkcafé bezoeken. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar ander werk? Of wilt u zich laten omscholen? Tijdens dit spreekuur kunt u terecht voor advies op maat om uw kans op werk te vergroten. Het Werkcafé is een laagdrempelige manier voor inwoners om aan hun toekomst te bouwen. Tijdens het Werkcafé luisteren we naar uw verhaal. Samen bepalen wij hoe we uw kans op werk kunnen vergroten. We helpen u met bijvoorbeeld een competentietest, sollicitatietraining, loopbaangesprekken, opleidingen, inzicht in beroepen of zelfs al met een baan die bij u past!

Bezoek het Werkcafé en maak de stap naar (ander) werk of omscholing.

Iedere 1e en 3e donderdag van de maand. Van 10:00 tot 12:00
Bibliotheek, Hoorneslaan 297 in Katwijk

Ondersteuning bij ondersteunen

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. In de gemeente Katwijk is één op de vier inwoners mantelzorger. Door de vergrijzing groeit dit aantal in de toekomst. Mantelzorger zijn vraagt veel van iemand. Daarom mag een mantelzorger ook weleens om hulp vragen. Bij Herberg Thuis vindt u een groep geweldige ‘buddies’ die met hart en ziel willen inspringen. Een Buddie neemt een stukje van de mantelzorg over. Dat kan zijn door een keer mee te gaan naar de dokter of de kapper. Maar u kunt ook met regelmaat hulp krijgen: voor de boodschappen, koken, een wandeling of lichte zorg- of huishoudelijke taken. Met een buddie kunt u, als mantelzorger, blijven zorgen voor wie u liefhebt, zónder uzelf te verliezen. Kijk voor meer informatie op www.herbergthuis.nl.

“Al 13 jaar houd ik een spreekuur voor ouderen in de Zwanenburg. Daar werk ik nauw samen met mensen van Welzijnskwartier. Er worden in de Zwanenburg allerlei activiteiten voor ouderen georganiseerd. De activiteiten zijn vaak al een vorm van ondersteuning voor mensen. Is er meer zorg nodig dan komen ze bij mij terecht. Samen kijken we dan wat er allemaal mogelijk is qua zorg en ondersteuning. Mensen die niet meer zo mobiel zijn, bezoek ik graag bij hen thuis. Zo is de hulp altijd dichtbij.”

– Rita Smit, Ouderen adviseur

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam van de gemeente staat altijd klaar voor inwoners van jong tot oud. Deskundige medewerkers bieden een luisterend oor, praktische informatie en ondersteuning. Welke vraag het ook is, u kunt terecht bij het Wijkteam. Het Wijkteam van de gemeente Katwijk heeft een breed aanbod. Dit aanbod zal met de hulpvragen die komen meebewegen, om zo altijd passende hulp te kunnen bieden.

Contact met het Sociaal Wijkteam?

U kunt op verschillende manieren in contact komen met het Wijkteam. Bel op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur naar tel. (071) 406 50 00, stuur een e-mail naar [email protected] of kijk op www.katwijk.nl/wijkteam.

Spreekuren sociaal wijkteam

Sinds dit jaar kunnen inwoners ook met hun vraag terecht tijdens de spreekuren van het Wijkteam. Deze spreekuren vinden plaats in ’t Kwadrant op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: