Voorpagina Voorwoord DSV Samen één tegen armoede Stichting het Raamwerk Samen één tegen armoede vervolg Aemosa Dicht bij u in de wijk Welzijnskwartier Dicht bij u in de wijk vervolg Stichting Andreas College - Pieter Groen Vakcollege Rijnmond - Limes Praktijkonderwijs DSV - Welzijnskwartier Apetito Aemosa - Vegro Vegro Zorgwinkel Leiderdorpin de gemeente Katwijk

Prettig thuis blijven wonen met hulp, zorg en ondersteuning

Wat voorheen niet altijd mogelijk was in de eigen thuissituatie, kan met Prettig Wonen Thuis wel geregeld worden: bijvoorbeeld iemand die even een spelletje met je doet, de hond uitlaat, de krant meeleest, een boodschapje haalt, of vervoer naar een club verzorgt.

Hulp of ondersteuning nodig?

Per december dit jaar start zorgorganisatie DSV met een compleet nieuw aanbod voor ouderen in Katwijk: Prettig Wonen Thuis. Zo kunnen ouderen in Katwijk langer thuis blijven wonen, in hun eigen (huur)appartement bij een locatie, mét een pakket van verpleeghuiszorg aan huis. Cliënten kunnen daarbij zelf kiezen welke hulp, ondersteuning en zorg zij willen ontvangen.

Hiervoor wordt een speciaal team samengesteld, met ervaren en deskundige medewerkers. Voor deze medewerkers biedt dit ook een leuke nieuwe kans om zich weer verder te ontwikkelen binnen hun vak. Bijzonder van dit pakket van DSV is dat voor alles met één vast team wordt gewerkt. Dat maakt het voor de afstemming van hulp, ondersteuning en zorg heel overzichtelijk. De lijnen blijven zo kort en helder, zowel binnen het team zelf als voor de cliënt en de naasten.

Wlz indicatie

De zorgorganisatie begint met een pilot bij de locatie Duinrand en de Driehoek (van Dunavie) in Katwijk. Ouderen met een Wlz-indicatie kunnen hier met het pakket zelfstandig blijven wonen en ontvangen toch alle (verpleeghuis) zorg aan huis. Zij bepalen zelf hoeveel en welke zorg, hulp en ondersteuning zij willen afnemen. Als de pilot succesvol is, zal het Prettig Wonen Thuis pakket ook snel aangeboden gaan worden in en rond andere locaties van DSV.

Meer informatie?

www.dsvleven.nl

Welzijn op Recept, aandacht voor
wat wel kan!

Welzijnscoaches helpen mensen bij het vinden van passende oplossingen voor hun welzijnsproblemen. Anne van Someren, een toegewijde coach bij Welzijnskwartier, vertelt hier graag meer over.

“Na een doorverwijzing van een huisarts of een aanmelding via de website van Welzijnskwartier kom ik, of een van de andere welzijnscoaches, langs bij jou thuis. In jouw eigen omgeving voel je je op je gemak, en zo krijgen wij een goede indruk van wie je bent. We gaan samen op zoek naar wat jou welzijn geeft.”

“We gaan samen op zoek naar wat jou welzijn geeft”

“We stellen vragen als: Wat zou je willen doen? Wat lukt nog wel? We merken dat mensen die last hebben van eenzaamheid of moeite hebben om de deur uit te gaan, vaak denken in onmogelijkheden. Maar vaak weten ze diep van binnen wel waar ze blij van worden of waar ze goed in zijn. In de buurt zijn er veel activiteiten waar je weer tot bloei kan komen en wij helpen graag met die eerste stappen. Zo voorkomen we samen dat ‘kleine’ problemen en uitdagingen uitgroeien tot grote obstakels.”

“Er is van alles te doen, maar soms is het moeilijk om die plekken zelf te vinden of om de motivatie te vinden om je ergens voor aan te melden. We gaan graag mee naar een kennismaking voor vrijwilligerswerk, een (sport)activiteit of iets anders. Welzijnscoaches bij Welzijnskwartier hebben veel contacten. Hieruit komen vaak verrassend goede matches uit die ik van tevoren niet had kunnen bedenken.”

Meer informatie?

Welzijn op Recept is helemaal gratis. Kijk voor meer informatie op: https://welzijnskwartier.nl/welzijn-op-recept/

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: