Voorpagina Voorwoord DSV Samen één tegen armoede Stichting het Raamwerk Samen één tegen armoede vervolg Aemosa Dicht bij u in de wijk Welzijnskwartier Dicht bij u in de wijk vervolg Stichting Andreas College - Pieter Groen Vakcollege Rijnmond - Limes Praktijkonderwijs DSV - Welzijnskwartier Apetito Aemosa - Vegro Vegro Zorgwinkel LeiderdorpIn de gemeente Katwijk

Dicht bij u in de wijk

Met bijna 67.000 inwoners is de gemeente Katwijk geen klein dorp meer. De komst van de nieuwe wijk Valkenhorst zal de gemeente alleen maar groter maken. Een groeiende gemeente moet ook haar hulpaanbod laten meegroeien. Hoe worden de mensen die hulp nodig hebben bereikt? En waar kunnen zij zelf terecht? Het antwoord daarop is: de gemeente moet de wijk in! Hulp moet laagdrempelig en dichtbij worden aangeboden. Dit gebeurt gelukkig al steeds vaker.

Denk bij laagdrempelige hulp dicht bij de inwoner aan ‘huizen van de buurt’, het werkcafé, jeugdhulp op basisscholen en ondersteuning van mantelzorgers. Dit zijn mooie voorbeelden van een ontwikkeling die nodig is.

Huizen van de buurt

Welzijnskwartier beheert een aantal ‘huizen van de buurt’. In deze buurthuizen valt altijd wat te beleven. Of u nu zin hebt in een heerlijke kop koffie, behoefte hebt aan een gezellig praatje, graag samen wilt eten of gewoon op zoek bent naar wat gezelschap. De buurthuizen vormen de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan diverse activiteiten die gericht zijn op ontspanning, persoonlijke groei, lichaamsbeweging en creativiteit. Er zijn ook inloopspreekuren op deze locaties waar u terechtkunt met al uw vragen over welzijn. 

Bijvoorbeeld voor advies over sportmogelijkheden in de buurt, informatie over mantelzorg of vrijwilligerswerk.

Er staat altijd wel iemand klaar om u te helpen. Bent u benieuwd naar alle activiteiten bij u in de buurt? Kijk dan eens op www.welzijnskwartier.nl.

Locaties van de huizen van de buurt

 • PMT-gebouw, Tulpstraat 15A,
  2223 HN, Katwijk
 • Stappers, Louise de Colignylaan 61,
  2224 VT, Katwijk aan den Rijn
 • De Zwanenburg,
  Zwanenburgstraat 62, 2225 DZ, Katwijk aan Zee
 • Jongerencentrum De Schuit, Voorstraat 59,
  2225 EM, Katwijk aan Zee
 • Jongerencentrum Scum - Parkeerplaats, Noordduinseweg 3,
  2221 BL, Katwijk aan Zee
 • Buurtcentrum, Cleijn Duinplein 24,
  2224 AX, Katwijk aan den Rijn
 • De Burgt, Burgemeester Koomansplein 1,
  2231 DA, Rijnsburg
 • ‘t Dorpshuis, Kerkweg 3,
  2235 BC, Valkenburg

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: