Voorpagina Voorwoord Jongerenwerk Barkema & de Haan Mensenwerk Hogeland Mensenwerk Hogeland Tintengroep Financiële ondersteuning - Onafhankelijke cliëntondersteuning Bibliotheek 's Heeren Loo 's Heeren Loo Bedum De aardbevingscoaches staan voor je klaar! Trainingen voor jeugd en jongeren Hogeland College - Fysio den Ommelanden Hogeland College Fysiotherapie den Ommelanden Ik en Zorg - Mentorschap Noord Gemeente Het Hogeland Jongerenwerk Barkema en de Haan Gamen: wanneer is veel té veel? Wat je moet weten over een burn-out Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
in de gemeente Het Hogeland

Trainingen voor jeugd en jongeren

Bij Mensenwerk Hogeland kunnen kinderen diverse trainingen volgen zoals Kies, Sterke Kinderen, Tim en Flapoor.

Tim en Flapoor

‘Tim en Flapoor’ is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 6 tot 8 jaar. In deze training leert jouw kind op een speelse manier om te gaan met anderen, in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Zo leren ze bijvoorbeeld om contact te leggen met onbekende kinderen, hoe ze kunnen vragen of ze mee kunnen doen en hoe ze kunnen reageren op pesten en plagen. Ook werken we met het ontvangen en geven van complimenten en een positief zelfbeeld.

Sterke kinderen

De weerbaarheidstraining Sterke kinderen is voor kinderen van 9 tot 12 jaar die op de basisschool zitten. Tijdens de training leren de kinderen hun grenzen aan te geven en leren sterker in hun schoenen te staan, onder andere door het programma ‘rots en water’. Er wordt aandacht besteed aan pesten en plagen en ook social media komt hierbij aan bod.

KIES

Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen niet. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar die de scheiding van hun ouders meemaken én hun ouders, is er KIES (Kinderen In Een Scheiding). Dat kunnen allerlei scheidingsituaties zijn. De scheiding is kort of al langer geleden. KIES staat ook voor het recht van kinderen en jongeren om voor zichzelf te kiezen. Voor hun eigen gedachten, gevoelens, wat ze ervaren, wensen en hopen. Er is ruimte voor hun verhaal, vragen en zorgen. Met KIES kunnen ze hun eigen beste oplossingen ontdekken.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je mailen naar Mensenwerk Hogeland weerbaarheid@mensen­werkhogeland.nl of bellen naar (0595) 745 090. Kijk ook eens op onze website voor meer informatie: www.mensenwerkhogeland.nl/­­jeugd-jongeren/trainingen/


Steunouder

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om het niet altijd alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Een Steunouder kan dan een steuntje in de rug geven!

Vraagouder

Je wilt natuurlijk het liefste zelf voor je kind zorgen. Maar soms is het je net even teveel of heb je weinig mensen waarop je kunt terugvallen. Een steunouder kan een oplossing zijn. Je kind kan dan bijvoorbeeld één keer per week naar een steunouder. We zoeken iemand dicht bij jou in de buurt. Altijd in overleg met jou en de coördinator.

Steunouder

Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Je biedt het kind bij jou thuis een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen.

Alles op een rijtje

  • Steunouder is vrijwillig en gratis.
  • De veiligheid van het kind is ook voor ons belangrijk. Steunouders worden gescreend en getraind en ze moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben.
  • De coördinator begeleidt het hele traject, zowel voor vraagouder als de steunouder.

Iets voor jou?

Neem dan contact op met Karin Spijk, Steunoudercoördinator via (0595) 745 090 (tussen 09.00 en 11.00 uur) of mail naar [email protected].

Klik hier voor meer informatie!

Voel je thuis in de Thuiskamer

Vind jij het leuk om anderen te ontmoeten? Om samen iets te doen? Kom dan naar een van de Thuiskamers in Het Hogeland

Voel je welkom in een Thuiskamer!

Een Thuiskamer is een activiteit voor volwassenen van alle leeftijden. Je mag het zien als een verlenging op je eigen woonkamer maar dan samen met dorpsgenoten en enthousiaste vrijwilligers. Een Thuiskamer is een plek waar je anderen kunt ontmoeten en samen leuke dingen kunt doen. Waar je gezelligheid en contact kunt halen door iets waardevols mee te brengen: jezelf!

We horen graag jouw verhaal!

We zijn geïnteresseerd in wie je bent, wat je leuk vindt en wat je nog zou willen doen! Ook voor een ander. Er is altijd ruimte voor een luisterend oor. Daarnaast kan er veel maar hoeft er niks. Gewoon jezelf zijn dus. We zijn er wel met elkaar en voor elkaar.

Doe je mee? We zien je graag! We hebben een open inloop.

Thuiskamers in Het Hogeland

Kijk op onze website (www.mensenwerkhogeland.nl, zoek op thuiskamer) waar een Thuiskamer bij jou in de buurt is. Wil je zelf een thuiskamer starten? Ook dan kun je terecht op onze website of neem contact op met Jan Bernard Oostwoud (0595 - 745 090).

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: