Voorpagina Voorwoord Jongerenwerk Barkema & de Haan Mensenwerk Hogeland Mensenwerk Hogeland Tintengroep Financiële ondersteuning - Onafhankelijke cliëntondersteuning Bibliotheek 's Heeren Loo 's Heeren Loo Bedum De aardbevingscoaches staan voor je klaar! Trainingen voor jeugd en jongeren Hogeland College - Fysio den Ommelanden Hogeland College Fysiotherapie den Ommelanden Ik en Zorg - Mentorschap Noord Gemeente Het Hogeland Jongerenwerk Barkema en de Haan Gamen: wanneer is veel té veel? Wat je moet weten over een burn-out Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
in de gemeente Het Hogeland

Financiële ondersteuning

Heb je een financiële vraag waar je zelf niet uitkomt? Wij kunnen je daarbij helpen! Samen met jou kijken we naar wat nodig is om jouw vraag op te lossen.

Vragen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld:

 • Heb je vragen over jouw inkomsten en uitgaven?
 • Wil je weten of je recht hebt op de minimaregelingen van de gemeente?
 • Heb je een rekening waar je een betalingsregeling voor wilt treffen?
 • Of wil je bezwaar maken tegen een aanslag?
 • Wil je toeslagen of een kwijtschelding aanvragen?
 • Stapelen de rekeningen zich op?
 • Wordt het steeds moeilijker om je aan de betalingsregelingen te houden?

Wij helpen je met het beantwoorden van vragen over geldzaken, aanvragen van regelingen en het maken van een financieel overzicht. Ook juridische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het schrijven van een bezwaarschrift of hulp na einde dienstverband. Samen met jou kijken we wat er nodig is. Heb je meer hulp nodig, bijvoorbeeld budgetbeheer, een budgetmaatje of schuldhulpverlening? Dan brengen we je hiermee in contact.

Aanmelden of meer informatie?

Heb je behoefte aan een luisterend oor, praktische tips, advies of ondersteuning? Of wil je meer weten over wat wij voor jou of je buurt kunnen doen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0595) 745 090. Of stuur ons een e-mail: [email protected].

Inloopspreekuren

Met vragen kun je ook terecht op onze wekelijkse inloopspreekuren in Bedum, Uithuizen, Warffum, Winsum of Leens. Deze spreekuren zijn vrij te bezoeken. Hier hoef je dus geen afspraak voor te maken. Kijk voor de tijden op www.mensenwerkhogeland.nl/­spreekuren.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Loop je vast tijdens het aanvragen van een (her)indicatie? Heb je een moeilijk gesprek? Heb je zorg nodig, maar weet je niet precies wat voor zorg en waar je moet zijn? Ben je het niet eens met een besluit van de gemeente of instelling en wil je met ze in gesprek? De onafhankelijke cliëntondersteuner kan je hiermee helpen als je dat wilt!

De cliëntondersteuner kan jou op vele manieren helpen:

 • gaat met je mee naar jouw gesprek en bereidt het gesprek samen met jou goed voor
 • helpt jou met het doen van een aanvraag
 • helpt jou met het kiezen van passende zorg en een goede zorgaanbieder
 • bepaalt samen met jou welke hulp nodig is en hoe je deze hulp krijgt
 • evalueert samen met jou de ontvangen zorg

Aarzel niet en bel of mail!

Je kunt de cliëntondersteuner bereiken via [email protected] of via telefoonnummer: (0595) 745 090.

Praktijkvoorbeeld onafhankelijke cliëntondersteuning

Jeroen van 28 wil graag op zichzelf wonen. Hij heeft autisme, hij woont nu bij zijn moeder. Samen met de cliëntondersteuner zet Jeroen alles op een rij. Hoe ziet zijn leven er nu uit en wat vindt hij daarvan? Waar is hij goed in, wat zijn lastige dingen? Wat voor hulp is er (geweest)? Wat zijn zijn wensen? We komen tot de conclusie dat Jeroen nog een aantal dingen wil leren voordat hij zelfstandig gaat wonen.

Hij wil zijn netwerk uitbreiden, hij wil leren koken en schoonmaken. Ook wil hij leren hoe hij aan een woning kan komen. In een gesprek met de ambulant begeleider wordt duidelijk dat zelfstandig wonen nog een te grote stap is.

In een afspraak met een Wmo consulent krijgt Jeroen een indicatie voor Beschermd Wonen. Samen met Jeroen en de ambulant begeleider zoeken we een organisatie die Beschermd Wonen biedt.


Praktijkvoorbeelden ondersteuning financiën

Tineke had vroeger heel veel schulden en wilde dit nooit meer. Ze geeft te weinig geld uit om te kunnen eten en drinken. We hebben erkende instanties ingeschakeld. Sinds ze de financiën uit handen heeft gegeven is Tineke echt een rugzak vol stress kwijt.

Peter had een kleine schuld. We hebben alle inkomsten en uitgaves tegenover elkaar gezet. In drie maanden kon de schuld afbetaald worden mits hij even heel streng was voor zichzelf. Ik heb voorbeelden gegeven van hoe ik het zelf ooit heb gedaan. Dat gaf Peter de spirit om aan de slag te gaan. Er is een Budgetmaatje ingeschakeld om verdere problemen te voorkomen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: