Voorpagina Voorwoord Jongerenwerk Barkema & de Haan Mensenwerk Hogeland Mensenwerk Hogeland Tintengroep Financiële ondersteuning - Onafhankelijke cliëntondersteuning Bibliotheek 's Heeren Loo 's Heeren Loo Bedum De aardbevingscoaches staan voor je klaar! Trainingen voor jeugd en jongeren Hogeland College - Fysio den Ommelanden Hogeland College Fysiotherapie den Ommelanden Ik en Zorg - Mentorschap Noord Gemeente Het Hogeland Jongerenwerk Barkema en de Haan Gamen: wanneer is veel té veel? Wat je moet weten over een burn-out Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
in de gemeente Het Hogeland

Dag van de Mantelzorg:

‘Met Smaak en Goed Vermaak’

Ben jij mantelzorger? Dan nodigen we jou van harte uit om op 10 november deel te nemen aan de Dag van de Mantelzorg. Koks en acteurs bereiden momenteel een bijzondere ervaring voor, speciaal voor jou als mantelzorger. Laat ons weten of je komt, zodat we een plek voor je kunnen reserveren!

Theatervoorstelling op maat

Terugspeeltheater van ‘De Zaak in Beweging’ is improvisatietheater waarbij acteurs de verhalen en ervaringen van het publiek vertalen naar pakkende scenes of liedjes. Tijdens de Dag van de Mantelzorg zullen de acteurs een voorstelling geven over het leven als mantelzorger. Hoe ervaar jij de zorg voor je naaste? Hoe werk je samen met professionele zorgverleners? Durf je om ondersteuning te vragen als mantelzorger? We willen graag mooie en bijzondere momenten met jou delen en ook de humor in soms complexe situaties laten zien. Jij, als gewaardeerd publiek, bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

Programma (2 keuze mogelijkheden)

Keuze 1:
15.30-16.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en lekkers
16.00-17.15 uur: Theatervoorstelling door acteurs van ‘De Zaak in Beweging’
17.15-17.30 uur: Pauze met een drankje
17.30-19.00 uur: Warm buffet

Keuze 2:
17.15-17.30 uur: Ontvangst met een drankje
17.30-19.00 uur: Warm buffet
19.00-20.15 uur: Theatervoorstelling door acteurs van ‘De Zaak in Beweging’
20.15-20.30 uur: Koffie/thee en lekkers

Locatie: Marenland Recreatie Winsum (geen eigen vervoer? Laat het ons weten bij je aanmelding)

Kom je ook?

Laat het ons weten via een e-mail naar [email protected] t.a.v. Joke Stoutjesdijk (mantelzorgconsulent), of bel ons op (0595) 745 090. Je ontvangt een reactie vanaf 1 augustus.

Ben ik mantelzorger?

Zorg je onbetaald voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan bent je (naast partner, ouder, zoon/dochter, vriend, goede buur e.d.) tevens mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. Zoals zorg voor je gehandicapte kind of zieke ouder. Zorgtaken zijn vaak divers (van huishoudelijke aard tot verzorgingsondersteuning) en vragen om langdurige extra inzet van de mantelzorger.

Bij Mensenwerk Hogeland zijn er meer dan 1.100 geregistreerde mantelzorgers. We bieden advies, informatie, mentale ondersteuning en diverse activiteiten zoals bijeenkomsten, workshops en cursussen.

Wat kan Mensenwerk Hogeland voor jou doen?

Mensenwerk Hogeland is er voor alle inwoners van de gemeente Het Hogeland. Heb je een vraag waar je zelf niet uitkomt? Onze medewerkers kijken samen met jou naar wat nodig is om jouw vraag op te lossen.

Mensenwerk Hogeland is er voor jouw welzijn. Wij zetten ons in om jouw eigen kracht en talenten te versterken zodat je zo zelfstandig mogelijk kan deelnemen aan het dagelijks leven.

Waarvoor kun je terecht bij Mensenwerk Hogeland?

Wij kunnen jou bijvoorbeeld helpen op het gebied van financiën, aardbevingsproblematiek, jongeren, vrijwilligers, buurtbemiddeling en trainingen. We organiseren ook activiteiten voor jongeren, ondersteunen jongerencentra en helpen met ons Steunpunt Mantelzorg bij langer zelfstandig thuis wonen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat wij voor jou of jouw buurt kunnen doen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0595) 745 090. Of stuur ons een e-mail: [email protected]. Heb je behoefte aan meer ondersteuning dan wij kunnen bieden? Dan brengen wij jou in contact met een organisatie die je verder helpt. Onze dienstverlening is gratis.


Een Budgetmaatje is er voor jou!

Vind je het moeilijk om goed te reageren op brieven van instanties? Ben je het overzicht kwijt over je geldzaken en zie je geen oplossing? Lukt het je niet om de post bij te houden? Heb je moeite om rond te komen? De Budgetmaatjes van Mensenwerk Hogeland bieden hulp aan alle inwoners van de gemeente Het Hogeland. Zij kunnen jou ook helpen!

Een Budgetmaatje biedt sociale en praktische hulp bij vragen over geldzaken en alles daarom heen. Het is iemand die je kunt vertrouwen. Iemand die samen met jou ervoor zorgt dat het goed gaat met jouw geldzaken. Het is belangrijk dat het klikt met je Budgetmaatje. Hier wordt dan ook goed naar gekeken! Uiteraard moet er een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden overhandigd.

Hoe helpen we jou?

Een Budgetmaatje komt bij je thuis en kijkt samen met jou wat jij nodig hebt. Dat gaat verder dan meekijken en helpen bij geldzaken. Zij zorgen dat jij weer zicht en grip krijgt. Jij hebt de regie, het Budgetmaatje ondersteunt je hierbij.

Wil je hier mee over weten?

Neem contact op met Mensenwerk Hogeland via (0595) 745 090 of mail naar [email protected].


Hogeland on the move: zomervakantie editie

Voor alle kinderen van 8 – 18 jaar die in de vakantieperiode iets leuks willen doen organiseert Hogeland on the Move toffe activiteiten!

Volg onze social media kanalen Insta en Facebook: @hogeland on the move!
Binnenkort vind je daar het programma! Doe ook mee!!


Geen vraag is te gek!

Soms heb je van die persoonlijke vragen waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen. Die vraag stel je aan Kwaitwel! Kwaitwel geeft antwoord op jouw vragen. Op www.kwaitwel.nl staat heel veel informatie over heel veel onderwerpen. Volg ons ook op Facebook (facebook.com/Kwaitwel/) of YouTube (youtube.com/user/kwaitweltv).

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: