Voorpagina Voorwoord Heusden Merkx Vugts & Vlemmix Notarissen Iedereen doet mee in Heusden Kom Erbij Heusden Total Fit - Prismanet Prisma Bibliotheek Heusden Leven ze nog lang en gelukkig? Geldzorgen? Praat erover! Podotherapie Molenschot-Verbaak & de Wit - Woonveste Woonveste Informatiepunt Digitale Overheid - Zorg voor Zorg Mantelzorgmakelaar Bibliotheek Zorgsaam Heusden - Koning Willem 1 College Koning Willem I college Eenzaamheid onder jongeren Uniek Sporten - Veilig Thuis Midden-Brabant Stichting de Schroef
in de gemeente Heusden

Sarcopenie…
sarco wat?

Spieren in je lichaam worden naarmate we ouder worden dunner, minder sterk en minder elastisch. Hierdoor neemt onder andere je loopsnelheid af en is er meer kans op vallen en/of botbreuken. Het slinken van de spieren is dus eigenlijk een ouderdomskwaal die elk jaar toeneemt. Dit verschijnsel wordt sarcopenie genoemd.

De Milon Cirkel

Met de juiste inspanning of training kun je de gevolgen van sarcopenie wel vertragen. Bijvoorbeeld bewegen op de Milon Cirkel. De Milon Cirkel maakt bewegen toegankelijk. In 35 minuten heb je al je grote spiergroepen getraind. Op je eigen niveau en op elke leeftijd. Met de Milon Cirkel train je heel veilig en leuk.

Vertraagt het ook de gevolgen van Sarcopenie?

Zonder twijfel! Door de speciale persoonlijke Milon trainingsmethode train je zeer efficiënt en effectief je spieren en je conditie. Ervaar de Milon Cirkel bij Total Fit in Vlijmen. Je zult merken dat je lekkerder in je vel komt te zitten en je fitheid een boost krijgt. En… de gevolgen van sarcopenie uitstelt.

Meer informatie?

Kijk op www.totalfitvlijmen.nl, mail naar [email protected] of bel 073-5114993.

Een kijkje in de dynamische wereld van de complexe zorg

Het is ruim 20 jaar geleden dat Joost, begeleider complexe zorg, zijn eerste voetstappen zette binnen de complexe zorg bij Prisma. En daar is hij tot op de dag van vandaag nog steeds werkzaam. Hij geeft een kijkje in deze dynamische wereld.

Gekscherend blikt Joost terug op zijn carrière binnen Prisma: “Ik ben misschien wel vastgeroest in het gebouw, maar de wereld om mij heen is voortdurend in ontwikkeling.” Dat brengt Joost ook gelijk bij zijn grootste drijfveer om binnen de complexe zorg actief te zijn. “Geen dag is hetzelfde! Er is zoveel dynamiek binnen onze cliëntengroep en dat maakt het altijd boeiend om hier te werken.”

Een scherp randje

Deze dynamische wereld heeft de complexe zorg volgens Joost mede te danken aan het ‘scherpe randje’ dat deze manier van zorg kenmerkt. “Hoe goed je jezelf ook voorbereid, cliënten kunnen je altijd weer aan het denken zetten én anders laten handelen.” De uitspraak ‘het ei van Columbus’ is de complexe zorg op het lijf geschreven. Vaak als we uiteindelijk een nieuw inzicht hebben gevonden, hoeft er maar iets kleins te gebeuren of dit inzicht kun je alweer achterwege laten en vervolgens van vooraf aan beginnen. “Deze wereld is zo veranderlijk en dat zorgt er tegelijk voor dat het er nooit saai is.”

Benieuwd of werken binnen complexe zorg iets voor jou is? Neem dan contact met ons op via 088 - 770 2410, of kijk op prismanet.nl/vacatures.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: