Voorpagina Voorwoord Heusden Merkx Vugts & Vlemmix Notarissen Iedereen doet mee in Heusden Kom Erbij Heusden Total Fit - Prismanet Prisma Bibliotheek Heusden Leven ze nog lang en gelukkig? Geldzorgen? Praat erover! Podotherapie Molenschot-Verbaak & de Wit - Woonveste Woonveste Informatiepunt Digitale Overheid - Zorg voor Zorg Mantelzorgmakelaar Bibliotheek Zorgsaam Heusden - Koning Willem 1 College Koning Willem I college Eenzaamheid onder jongeren Uniek Sporten - Veilig Thuis Midden-Brabant Stichting de Schroef
in de gemeente Heusden

Ken je dat gevoel?

Heb je de hele zomer lekker op je slippers gelopen en moet je in de herfst weer je dichte schoenen aan… Begint je hiel ineens pijn te doen net alsof je op een knikker bent gaan staan. Het begint met een beetje pijn tijdens het lopen wat steeds erger wordt. Uiteindelijk is het zo erg dat je moeite hebt om op je voeten te gaan staan als je uit je bed komt of als je even gezeten hebt. Niet fijn dus!

Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je met een peesplaatontsteking te maken hebt of een hielspoor.
Dit kan vaak ontstaan door verschillende oorzaken:

  1. Te lang op te platte of te slappe schoenen gelopen.
  2. De peesplaat die onder de voet loopt kan verrekt zijn door te lange belasting of hard neer komen op de hiel.
  3. Bewegingsbeperking in de voet waardoor er een verkeerde belasting op de voet komt.

Deze oorzaak is natuurlijk moeilijk zelf te achterhalen. Daarbij kan een podotherapeut helpen.

Wat doet een podotherapeut?

Deze bekijkt de beweeglijkheid van je voeten, probeert de pijnplek te lokaliseren, kijkt naar je manier van lopen en maakt een scan van jouw voeten. En wanneer noodzakelijk wordt er een echo gemaakt.

Voeten ontlasten

Afhankelijk van wat er tijdens het onderzoek wordt gevonden, zijn er verschillende mogelijkheden om de voet te ontlasten. Zelf kun je de voet masseren met een stevig balletje en rekoefeningen om de kuitspieren wat op te rekken en soepel te houden. De podotherapeut kan jou tijdelijk helpen met een taping in afwachting van een ontlastende podotherapeutische zool.

Soms is de klacht zo hardnekkig dat er een combinatie van een zool gebruikt moet worden, maar ook de expertise van de fysiotherapeut. Deze kan met massage en eventueel shockwave therapie het hielspoor behandelen, waardoor de doorbloeding en de stofwisseling op het pijnlijke gebied wordt verbeterd.

Ben je op zoek naar een goede podotherapeut in de omgeving? Je kunt een afspraak maken bij Podotherapie Molenschot-Verbraak & de Wit www.podotherapiemv.nl of bel 0416-531616.


Schrijf u uit voorzorg in

Woont u fijn en is er geen enkele reden om aan verhuizen te denken? Dan is het toch verstandig om u in te schrijven bij een wooncorporatie. Uit voorzorg omdat uw situatie opeens kan veranderen. Door bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, financiële problemen of verlies van een partner. Zo schreven Karel en Mariska zich onlangs bij Woonveste in. Terwijl ze er op dit moment niet aan moeten denken om hun woning in te ruilen voor een andere woning. Door zich in te schrijven bouwt het echtpaar uit Vlijmen alvast inschrijftijd op, zodat ze eerder voor een woning in aanmerking komen wanneer ze er wél aan toe zijn om te verhuizen. Want wie het langst staat ingeschreven, komt als eerste in aanmerking voor een woning.

Aanleiding voor Karel en Mariska om zich bij ons in te schrijven was hun buurman die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg. Karel: “Van een topfitte man zagen we ‘m in rap tempo achteruitgaan. Zo erg dat hij niet meer thuis kon wonen. Een geschikte woonplek vinden viel niet mee. De buren adviseerden ons om ons in te schrijven bij Woonveste.”

Wilt u ook tijdig voorbereid zijn? Schrijf u dan in op www.woonserviceregionaal.nl.

Hier vindt u een ruime keus aan sociale huurwoningen van Woonveste, zoals appartementen, gezinswoningen, zorg- en seniorenwoningen, en ook garages in de gemeenten Heusden, Boxtel, Oisterwijk, Vught en ’s-Hertogenbosch. Ook vindt u op deze website het woningaanbod van enkele andere wooncorporaties en meer informatie waaronder de voorwaarden.

Kijk voor meer informatie over Woonveste op www.woonveste.nl of bel 0416 37 87 80.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: