Voorpagina Voorwoord Combinatie Jeudgzorg Inloopspreekuren - Sociale Teams Helmond GGZ Oost Brabant Sociale Teams Helmond Combinatie Jeugdzorg Trainingen voor kinderen Spring Kinderopvang Training voor ouders en volwassenen Ik Zorg Contactpunt - ZO Helmond Lefgozer Zo Helmond MEE - Senzer Super Sociaal - Omnia Jeugdzorg Omnia Jeugdzorg SWZ zorg - LEVgroep SWZ Lev Groep Pactum - Nei Skoen Pactum
in de gemeente Helmond

Sylvia heeft haar leven weer op de rit en zit beter in haar vel

Sylvia is een vrouw van 64 jaar die samen met haar man in Helmond woont. Een paar jaar geleden raakte ze haar werk dat ze al 25 jaar deed kwijt. Ze werd ontslagen. Dat kwam heel hard aan, en toen verloor ook nog haar man zijn baan. Sylvia kwam in een dip terecht. Ze is hulp gaan zoeken en kon bij een sociaal werker van Sociale Teams Helmond terecht. Sylvia had even tijd nodig om haar sociaal werker te leren kennen en te gaan vertrouwen, maar nu is Sylvia erg blij met de hulp die ze van haar krijgt:

“Ik kan haar alles vertellen. Ze luistert heel goed en we doen van alles samen. Ik kan haar altijd appen en bellen. Ze geeft mij advies en we kunnen het samen goed vinden. Zij heeft mij geholpen om weer wat meer vertrouwen in mijzelf te hebben, wat minder te stressen en meer los te kunnen laten.”

Haar sociaal werker gaat mee naar het UWV en heeft Sylvia geholpen bij het zoeken naar een zinvolle dagbesteding. Sylvia is nu voor drie mensen een maatje om af en toe iets leuks mee te doen, een kopje koffie te drinken of de stad in te gaan.

Ook begeleidt Sylvia als vrijwilligster bij ORO kinderen met een beperking bij allerlei activiteiten. Sylvia vindt dit erg leuk om te doen, en het gaat zo goed dat haar is gevraagd of ze niet wilde solliciteren naar een baan!

Sylvia heeft al heel wat bereikt en haar leven ziet er nu gelukkig een stuk beter uit.

Om nog wat sterker in haar schoenen komen te staan, raadde haar sociaal werker Sylvia aan om de training Stap naar verandering te volgen.

De training ‘Stap naar verandering’ gaat onder andere over je hoofd leegmaken, grenzen stellen, meer zelfvertrouwen krijgen, dingen die zeker bij Sylvia passen. Sylvia zag er erg tegen op om aan een groep mee te gaan doen, maar ze voelde zich al gauw op haar gemak bij de trainsters van de groep, die er ook echt voor haar en de andere deelnemers zijn. Zij is met haar doelen, waaronder ‘haar hoofd leegmaken’ aan de gang gegaan. De deelnemers lopen vaak tegen dezelfde dingen aan, waardoor ze elkaar kunnen begrijpen en stimuleren.

Sylvia weet wel raad met de adviezen die ze krijgt:

‘Dan denk je: ja dat ga ik doen!’

Sylvia vindt zeker dat ze vooruit is gegaan en kan trots zijn op wat zij heeft bereikt. Haar leven ziet er nu gelukkig een stuk beter uit.

Herken jij je in het verhaal van Sylvia? Loop je vast in je leven, en kom je er zelf even niet uit? Sociale teams Helmond is er ook voor jou, om met jou aan je zelfvertrouwen te werken, je weer mee te laten doen als je alleen thuis zit, en je te helpen bij financiële problemen of problemen met instanties.

Aanmelden kan via:

www.socialeteamshelmond.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: