Voorpagina Voorwoord Combinatie Jeudgzorg Inloopspreekuren - Sociale Teams Helmond GGZ Oost Brabant Sociale Teams Helmond Combinatie Jeugdzorg Trainingen voor kinderen Spring Kinderopvang Training voor ouders en volwassenen Ik Zorg Contactpunt - ZO Helmond Lefgozer Zo Helmond MEE - Senzer Super Sociaal - Omnia Jeugdzorg Omnia Jeugdzorg SWZ zorg - LEVgroep SWZ Lev Groep Pactum - Nei Skoen Pactum

Eén op de vier Helmonders krijgt er ooit in zijn leven mee te maken: complexe mentale problemen. Met onze (hoog)specialistische GGZ stellen we hen in staat de regie over hun eigen leven terug te krijgen.

GGZ Oost Brabant biedt (hoog)specialistische diagnostiek en zorg aan kinderen, volwassenen en ouderen. Zij kunnen bij ons terecht voor de behandeling van aandoeningen zoals trauma, angst, dwang, depressie en persoonlijkheidsstoornissen.

Met onze crisisdienst staan wij ook 24/7 klaar voor acute psychische noodsituaties.

Samen zoeken we naar de beste oplossing, zoveel mogelijk afgestemd op de persoonlijke situatie. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en zo dichtbij als nodig: op de (Digitale) poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek.

Depressie Expertisecentrum Jeugd

Vanuit ons Depressie Expertisecentrum Jeugd (DECJ) bieden wij top specialistische behandeling aan jongeren met zeer ernstige, hardnekkige depressieve klachten. depressieexpertisecentrumjeugd.­ggzoostbrabant.nl

Eetstoornissen

In Helmond is ook het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen gevestigd. Hier bieden we al 30 jaar (hoog)specialistische zorg aan jongeren en volwassenen met (complexe) eetstoornissen, zoals Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en eetbuien (BED).

Consultatie

De expertise die we hebben opgebouwd, delen we actief met collega’s zoals huisartsen, andere zorginstellingen en POH-ggz, via consultatie en second opinions. Op onze website vindt u meer informatie.

Evy: ‘Iedereen kan last krijgen van psychische problemen’

“Het gaat goed met mij, ik voel me fitter en sterker dan ooit. Vier jaar geleden was dat anders. Ik ben altijd onzeker geweest, had last van faalangst. Tijdens het tweede jaar van mijn opleiding kreeg ik daar nog meer last van. Ik voelde mij waardeloos en lag vaak huilend op bed. Hoe harder ik probeerde te vechten tegen mijn gedachtes, hoe slechter het ging. Mijn gevoel was weg, het kon mij allemaal niets meer schelen.

Ik besefte dat het echt niet goed ging. Uiteindelijk kwam ik bij GGZ Oost Brabant terecht. Daar kreeg ik de diagnose ‘zware depressie’. Ik volgde een combinatie van runningtherapie en cognitieve gedragstherapie. Stukje bij stukje ging het beter, ik kwam weer mijn bed uit, had een dagritme en begon de positieve kanten van het leven te zien. Ik kreeg langzaamaan mijn gevoel terug!

Nu, drie jaar later, gaat het nog steeds goed met mij. Door mijn depressie ben ik sterker en opener geworden en ik heb een beter beeld van mijzelf. Ik zou graag anderen helpen en het taboe doorbreken dat nog steeds rond mentale kwetsbaarheid hangt. Iedereen kan last krijgen van psychische problemen. Praat erover, kom uit je kamer en schaam jezelf er vooral niet voor. Dan kun je werken aan je herstel.”

Mireille: ‘Ik heb de regie overgenomen van de stemmen in mijn hoofd’

“Op dit moment heb ik mijn leven aardig op de rit. Maar dat ging niet zomaar. Mijn jeugd was moeilijk en herbelevingen van trauma’s maakten mijn leven zwaar. Ik ging kliniek in en uit en op mijn 22ste kreeg ik de diagnose dissociatieve identiteitsstoornis, ook wel bekend als DIS. Inmiddels gaven meer dan 30 stemmen in mijn hoofd mij opdrachten, het was zó druk in mijn hoofd. Van de buitenkant zie je niks aan me, maar de stoornis legt me veel beperkingen op.

Sinds drie jaar volg ik schematherapie bij Nathan Bachrach, klinisch psycholoog bij GGZ Oost Brabant. Samen hebben we de 30 stemmen gegroepeerd in subgroepen. Daarnaast heb ik geleerd mijn trauma’s te ‘rescripten’, te herschrijven. Ook is het voor mij belangrijk om in het hier en nu te blijven.

Het was en is héél hard werken, nog steeds. De stemmen zullen nooit helemaal weggaan. Maar ik heb handvaten gekregen waarmee ik zelf meer de regie kan pakken. Dat geeft me hoop voor de toekomst. Ik hoop dat ik ooit weer kan werken. Ik geniet enorm van mijn gezin en ben blij dat ik er voor hen weer kan zijn. En dankzij onze hond Bobbie, ben ik veel in beweging. Ze sleurt me naar buiten!”

Meer herstelverhalen lezen kijk dan op:

www.vallenenweeropstaan.nl

Onze Digitale Poli: geen wachttijden


Bij GGZ Oost Brabant kunt u kiezen voor een volledig (100%) digitale behandeling en voor digitale vormen van begeleiding.

Ons multidisciplinaire team begeleidt u in drie maanden naar uw behandeldoel. Een snelle start en geen reiskosten of reistijd. Vanuit uw eigen vertrouwde plek logt u in wanneer u wilt. De videogesprekken met uw behandelaar hebt u op afspraak, in een beveiligde omgeving. Uw behandeling wordt optimaal ondersteund door persoonlijke online opdrachten en intensief contact met uw behandelaar.

Is dit geschikt voor mij?

De Digitale Poli van GGZ Oost Brabant is er voor iedereen van 23 jaar en ouder, die te maken heeft met angst- en stemmingsklachten, dwang- of persoonlijkheidsstoornissen of trauma.

Meer informatie?

Gebouw ’t Warant
Wesselmanlaan 25a,
5707 HA Helmond
[email protected]
088 - 846 04 62