Voorpagina Voorwoord Sociaal Team Druten Point O Druten Interview met Machteld Huber Aan de slag met het spinnenwebmodel ZZG Zorggroep Druten Je geldzaken in balans Adviesraad Sociaal Domein Druten MeeDoen in Maas & Waal Wandelcafé Druten De kracht van groen Alles over stress Wie zorgt er voor jou als mantelzorger? Eet je gezond!(?) Voedingscentrum Samen Fit en Gezond

Heel veel geluk en gezondheid

Vaak wensen mensen je ‘veel geluk en gezondheid’ toe op je verjaardag. Als kind vond ik de toevoeging gezondheid altijd een beetje vreemd. Op jonge leeftijd is voor de meeste mensen gezond zijn een vanzelfsprekendheid. Maar naarmate je ouder wordt, besef je dat dit niet zo hoeft te zijn.

Daarbij komt nog eens dat gezondheid vele kanten heeft. Gezondheid is meer dan niet lichamelijk ziek zijn. Je kunt ook mentaal ziek zijn, niet lekker in je vel zitten of bij een kleine tegenslag uit het veld geslagen zijn.

Wat zou het mooi zijn als je je vooral gezond en fit voelt, vrolijk bent en van het leven geniet. En je je geen zorgen over de toekomst maakt, voor jezelf kunt zorgen en veel fijne contacten hebt met andere mensen. Dan is er echt sprake van een positieve gezondheid.

Maar natuurlijk is dit niet de werkelijkheid. Je kunt niet op al deze punten in de top te zitten. Als je chronisch ziek bent bijvoorbeeld. Of als je voor een zieke naaste zorgt of financiële problemen hebt.

Natuurlijk kun je zelf werken aan je gezondheid en welbevinden. Maar als gemeente willen we je helpen, daar waar nodig is. Samen met onze maatschappelijke partners.

In deze krant kun je lezen wat we kunnen doen en waar je hulp kunt krijgen om gezonder en veerkrachtiger te worden.

Ik wens jullie allen veel geluk en gezondheid toe.

Wethouder Gérard de Wildt

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Druten.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Oktober 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: