Voorpagina Voorwoord Sociaal Team Druten Point O Druten Interview met Machteld Huber Aan de slag met het spinnenwebmodel ZZG Zorggroep Druten Je geldzaken in balans Adviesraad Sociaal Domein Druten MeeDoen in Maas & Waal Wandelcafé Druten De kracht van groen Alles over stress Wie zorgt er voor jou als mantelzorger? Eet je gezond!(?) Voedingscentrum Samen Fit en Gezond

Adviesraad Sociaal Domein Druten komt op voor de inwoners

Wie zijn wij?

De Adviesraad Sociaal Domein bestaat uit vijftien vrijwilligers die opkomen voor de belangen van de inwoners op het gebied van jeugd, arbeid en ondersteuning thuis. Deze Adviesraad is onafhankelijk. Wij kunnen adviseren, meedenken en meepraten over zaken die de gemeente ontwikkelt en uitvoert. Wij zijn daarin geen beslissende partij, maar wel een kritische volger en soms ook aangever.

Wat doen we?

Ieder lid heeft zijn eigen kennis en ervaring. Die zetten we daadkrachtig en gemotiveerd in. Ons doel is een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze inwoners. Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen prettig kan leven in onze gemeente. Daarbij zijn de ervaringen van Drutense inwoners voor ons van groot belangrijk.

Onze aandachtspunten

  • Gepaste huisvesting, adequate thuiszorg, hulpmiddelen en ondersteuning (werkgroep Wmo)
  • Meedoen in de maatschappij door (aangepast) werk, arbeidsmatige dagbesteding of vrijwilligerswerk, begeleiding bij schulden (werkgroep Participatie), armoedebestrijding
  • Goede en toegankelijke jeugdzorg (werkgroep Jeugd)

Zo doen wij dat

We overleggen regelmatig met elkaar en met de gemeente over de hierboven genoemde thema’s en de uitvoering daarvan. Wij kijken over de schouder van de gemeente mee. De gemeente vraagt ons om advies en daarnaast geven wij ook ongevraagd advies. Bijvoorbeeld over plannen die de gemeente wil realiseren en taken die ze gaan uitvoeren. Dit advies wordt in het college besproken en daarna opgevolgd, of er wordt gemotiveerd van afgeweken.

Contact met inwoners

Om ons werk goed te kunnen doen, leggen wij zo veel mogelijk contact met inwoners die problemen hebben of ervaringen willen delen. Ook stellen wij het op prijs als je jouw ervaringen met ons wilt delen. Het gaat dan bijvoorbeeld over zelfstandig thuis wonen, schulden, financiële problemen of de begeleiding van kinderen en jongvolwassenen. Ook volgen wij de regionale en landelijke ontwikkelingen rond die onderwerpen.

Meer weten?

Wil je meer informatie of zelf bijdragen aan de Adviesraad? Ga naar www.adviesraaddruten.nl of neem contact op met het secretariaat via [email protected].

Nieuw: Sociale Kaart gemeente Druten!

Heb je een vraag over jouw gezondheid? Of zoek je meer informatie over zorg- en welzijnsorganisaties in onze gemeente? Neem dan een kijkje op de sociale kaart via www.druten.nl/sociale-kaart.

Op de sociale kaart vind je organisaties of personen die jouw vraag graag beantwoorden. Ook als jouw vraag over geldzaken, opgroeien of wonen gaat. Vind je het leuk om anderen te ontmoeten? Ook dan helpt de sociale kaart je verder. Je vindt hier bijvoorbeeld ook organisaties of activiteiten waar je met anderen kunt koffiedrinken of praten. Wil je meer informatie of heb je liever telefonisch contact? Neem dan contact op met het Sociaal Team Druten. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00-15.00 op 088 432 74 32.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: