Voorpagina Veenendaal 2023 Voorwoord Ginkel Vragen over energie besparen? - Leer je huis kennen PlatDus Suntech Energy Veenendaal Suntech Energy Complete woning aangepakt na energieadvies Randewijk Beter Wonen Pniëlkerk gelooft in duurzaamheid Rabobank Stap ook vaker op de fiets! - Hout stoken, gezellig maar ook schadelijk MARC Architectural Consultancy De waarde van bomen in Veenendaal - Wij zijn een Steenbreekgemeente! Boot Ingenieurs Vier vragen over de warmtepomp DEVO Gun een doos een tweede kans Jongeren maken het verschil - Voedselverspilling, da's zonde en niet duurzaam Week van duurzaam Veenendaal

Vragen over energie besparen?

Als Veenendaler kan je terecht bij verschillende loketten en adviseurs. Wil je energie besparen of opwekken, neem dan eens contact op met Trefpunt #duurzaam en het Energieloket.

Trefpunt #duurzaam helpt je besparen

Trefpunt #duurzaam geeft gratis en onafhankelijk informatie aan inwoners. Bijvoorbeeld over de beste aanpak voor jouw woning. In Trefpunt #duurzaam is veel te zien: isolatiematerialen, energiezuinige ventilatiesystemen, warmtepompen, energiezuinige verlichting en zonnepanelen. Trefpunt #duurzaam vind je in de Corridor (Passage 24, naast de achteringang van de HEMA) en is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kan vrij binnenlopen, maar ook een afspraak maken. Dan weet je zeker dat er tijd voor je is. Maak een afspraak via [email protected].

Energieloket: voor inwoners en bedrijven

Het Energieloket helpt inwoners én ondernemers met hulp op maat. Dit team weet bijna altijd wel een manier te vinden om je woning of bedrijfspand te verduurzamen en energie te besparen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of door je (bedrijfs)pand beter te isoleren. Neem contact op via (0318) 489 357 of www.energiesamenfoodvalley.nl. Je kan ook een mail sturen naar [email protected]. Ook tijdens de duurzaamheidsmarkt op 4 november in het gemeentehuis vind je informatie over energie besparen.Leer je huis kennen met de warmtefoto of het stappenplan verduurzaming

Vraag een gratis foto aan

Benieuwd hoe goed jouw huis geïsoleerd is? Vraag een gratis warmtefoto aan! Op een warmtefoto zie je namelijk hoe goed je huis geïsoleerd is en waar nog warmte ‘weglekt’. Zo leer je dus de zwakke plekken van je woning kennen. Deze kennis is onmisbaar als je goed wil isoleren.

Voor het maken van de foto’s zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden. Het moet koud en droog zijn. We kunnen na aanmelding dus nog niet meteen aangeven wanneer de foto gemaakt zal worden. Dit hoor je een aantal dagen van tevoren.

Na de opname volgt een gesprek met een energieadviseur van het energieloket of energieambassadeur. Het gesprek geeft meer context en uitleg. Zo kan je gerichte keuzes maken in het isoleren van je huis.

Meld je aan

Gemeente Veenendaal wil zoveel mogelijk inwoners van Veenendaal de gratis warmtefoto aanbieden. De warmtefoto’s zijn dan ook zeer geliefd en er is veel vraag naar. Wees er dus snel bij in de komende koude periode! Dit najaar en deze winter kun je je weer inschrijven. Hou hiervoor
www.duurzaamveenendaal.nl/warmtescan goed in de gaten. Let op: je kan alleen meedoen als je huis gebouwd is vóór 1990. Vraag ook of je buren willen meedoen, dan kunnen we in korte tijd zoveel mogelijk mensen van een warmtefoto voorzien!

Stappenplan verduurzaming

Wil je graag beginnen met isoleren en van het aardgas af, maar zoek je hier hulp bij? Vraag dan een stappenplan verduurzaming aan. Een onafhankelijke adviseur van het Energieloket bekijkt samen met jou de mogelijkheden, specifiek voor jouw woning

Hierbij krijg je inzicht in de kosten en besparingen, subsidie- en financieringsmogelijkheden. Zo kan je een weloverwogen keus maken.
Het stappenplan aanvragen doe je via www.duurzaamveenendaal.nl/­stappenplan.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: