Voorpagina Veenendaal 2023 Voorwoord Ginkel Vragen over energie besparen? - Leer je huis kennen PlatDus Suntech Energy Veenendaal Suntech Energy Complete woning aangepakt na energieadvies Randewijk Beter Wonen Pniëlkerk gelooft in duurzaamheid Rabobank Stap ook vaker op de fiets! - Hout stoken, gezellig maar ook schadelijk MARC Architectural Consultancy De waarde van bomen in Veenendaal - Wij zijn een Steenbreekgemeente! Boot Ingenieurs Vier vragen over de warmtepomp DEVO Gun een doos een tweede kans Jongeren maken het verschil - Voedselverspilling, da's zonde en niet duurzaam Week van duurzaam Veenendaal

Meer weten wat de gemeente op het gebied van de energietransitie doet?

Voorwoord Wethouder Marco Verloop

Duurzaamheid blijft een actueel onderwerp. Als we naar de wereld om ons heen kijken, zien we dat de urgentie van duurzaamheid alleen maar groter wordt. We verbruiken op een onverantwoorde manier grondstoffen, materialen en energie. Daar moéten we met elkaar verandering in brengen, en nú stappen zetten. Op dít moment moeten we het verschil maken, voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom ontvangt u vandaag, alweer voor de vijfde keer, de duurzaamheidskrant van de gemeente Veenendaal.

Samen verduurzamen

Hoe doen we dat, samen verduurzamen? Van het plaatsen van zonnepanelen tot het vergroenen van uw tuin of dak; elke stap telt mee en draagt bij aan een duurzame toekomst voor onze aarde. In deze krant leest u inspirerende voorbeeldverhalen: op pagina 7 bijvoorbeeld het verhaal van de familie Roelofsen, die na een advies van één van de energieambassadeurs aan de slag ging met het isoleren van hun woning. Maar u kunt ook uw voordeel doen met de tips van de familie Gerritsen, eveneens op pagina 7. Zij vertellen u welke stappen zij hebben gezet door zelf aan de slag te gaan met hun woning.

Week duurzaam Veenendaal

Als gemeente zetten wij stappen om de eerste buurten aardgasvrij te maken. Zo zijn we in 2022 gestart met de wijk Dragonder-Oost en bedrijventerrein Faktorij De Vendel. In het najaar komt daar Dragonder Zuid en omgeving bij. We hebben onze website www.duurzaamveenendaal.nl, inmiddels bij velen bekend, vernieuwd. Hier vindt u alles wat u weten wilt over het verduurzamen van uw woning!

Van 30 oktober tot en met 4 november organiseren we voor de vijfde keer op rij, een week van duurzaam Veenendaal met diverse activiteiten. Er zijn rondleidingen bij DEVO, de uitreiking van de duurzaamheidsbokaal aan de duurzame held en de duurzaamheidsmarkt op zaterdag 4 november in het gemeentehuis.Op pagina 19 van deze krant vindt u het programma van deze dag.

Ik wens u veel plezier bij het lezen van deze krant én bij de week van duurzaam Veenendaal. Met mooie nieuwe inzichten om zelf aan de slag te gaan met verduurzamen. De duurzaamheidsmarkt op 4 november kan u verder op weg helpen. Graag tot dan!

Wethouder Marco Verloop

Colofon

Concept en realisatie

I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Teksten en beeldredactie

&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving

Skitter, Groningen

Oktober 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits de gemeente Veenendaal hier toestemming voor heeft gegeven. De gemeente Veenendaal is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: