Voorpagina Veenendaal 2023 Voorwoord Ginkel Vragen over energie besparen? - Leer je huis kennen PlatDus Suntech Energy Veenendaal Suntech Energy Complete woning aangepakt na energieadvies Randewijk Beter Wonen Pniëlkerk gelooft in duurzaamheid Rabobank Stap ook vaker op de fiets! - Hout stoken, gezellig maar ook schadelijk MARC Architectural Consultancy De waarde van bomen in Veenendaal - Wij zijn een Steenbreekgemeente! Boot Ingenieurs Vier vragen over de warmtepomp DEVO Gun een doos een tweede kans Jongeren maken het verschil - Voedselverspilling, da's zonde en niet duurzaam Week van duurzaam Veenendaal

Energiemanagement is steeds belangrijker voor huishoudens.

Dé ideale manier van besparen met een zonnepaneleninstallatie.

Het blijft interessant om je woning te laten voorzien van een zonnepaneleninstallatie, zeker als je ook plannen hebt om je energie op te slaan in een thuisbatterij. En waar kun je dat nou beter laten doen dan bij een specialist uit de regio?

Energiemanagement wordt steeds belangrijker voor huishoudens. Dit heeft onder andere te maken met de salderingsregeling die in stappen afgebouwd wordt. Hierdoor krijg je als zonnepaneleneigenaars vanaf 2031 enkel nog de kale energieprijs terug op teruggeleverde stroom naar het elektriciteitsnetwerk.

Daarom adviseren wij om apparaten die veel stroom gebruiken, zoals bijvoorbeeld de wasmachine, vaatwasmachine en airco overdag aan te zetten. Zij gebruiken dan direct de stroom die real-time wordt geproduceerd door je zonnepanelensysteem.

Daarnaast plaatsen wij steeds vaker thuisbatterijen als aanvulling op een zonnepanelensysteem. Alle opgewekte energie die op een zonnige dag overblijft, sla je hier in op. Zodra je thuisbatterij vol zit, lever je nog steeds de resterende opgewekte stroom terug aan je energieleverancier. Wanneer je na zonsondergang stroom nodig hebt, gebruik je vervolgens eerst de energie uit je thuisaccu. Zodra deze leeg is koop je weer stroom in bij je energieleverancier.

Zo zit je nooit zonder stroom, maar ben je wel hartstikke duurzaam bezig én bespaar je flink op je energierekening.

Wij adviseren je graag hoe je jouw energie het beste kunt managen in combinatie met zonnepanelen. Onze adviseurs staan 5 dagen per week voor je klaar om samen met jou te bekijken welke stappen je hierin al zou kunnen zetten. Altijd een advies op maat én een passende offerte. Bezoek ons online en vraag een offerte aan. Dan geniet je dit jaar nog van je zelf opgewekte energie.

I: www.suntechenergy.nl