Voorpagina Voorwoord Heusden Merkx Vugts & Vlemmix Notarissen Iedereen doet mee in Heusden Kom Erbij Heusden Total Fit - Prismanet Prisma Bibliotheek Heusden Leven ze nog lang en gelukkig? Geldzorgen? Praat erover! Podotherapie Molenschot-Verbaak & de Wit - Woonveste Woonveste Informatiepunt Digitale Overheid - Zorg voor Zorg Mantelzorgmakelaar Bibliotheek Zorgsaam Heusden - Koning Willem 1 College Koning Willem I college Eenzaamheid onder jongeren Uniek Sporten - Veilig Thuis Midden-Brabant Stichting de Schroef
in de gemeente Heusden

Iedereen doet mee in Heusden

Om een gezond en gelukkig leven te kunnen leiden moet iedereen mee kunnen doen aan de samenleving. Vanuit Bijeen Heusden worden (kwetsbare) inwoners hierbij geholpen. De gemeente kent een rijk verenigingsleven met veel maatschappelijke activiteiten en initiatieven. Van jeugdactiviteiten tot ontmoetingen bij de sportclub, in het buurthuis en de lokale (senioren)vereniging. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen mee kan doen in Heusden!

Vrijwilligerswerk

Zoek je een waardevolle invulling van je (vrije) tijd? Denk eens aan vrijwilligerswerk. Je helpt hiermee een ander, maar vooral ook jezelf! Mensen die een ander helpen, groeien zelf ook, beleven nieuwe ervaringen en doen nieuwe contacten op; win-win dus. Er is altijd iets wat past bij jouw interesses en ervaring. Bespeel bijvoorbeeld jouw lievelingsinstrument samen met een wijkgenoot met dementie of geef jouw jarenlange ervaring als ouder/verzorger door aan jonge gezinnen die vastlopen.

Kijk op www.komerbijheusden.nl voor meer informatie of sluit je aan bij een vrijwilligersorganisatie in de gemeente. Je kunt ook contact opnemen met ZorgSaam Heusden of het Vrijwilligershuis Heusden.

Meer bewegen voor ouderen

Wist je dat beweging je vitaal en in balans houdt bij het ouder worden? Daarom worden er op verschillende locaties in de gemeente beweeglessen georganiseerd. Hierbij kun je denken aan yoga, gymnastiek en bewegen op muziek. De lessen zijn gericht op het soepel houden van lichaam en geest, hoe jong of oud je ook bent en voor alle niveaus

Voor deelname aan deze lessen wordt een kleine bijdrage gevraagd. De verschillende lessen vind je via de activiteitenzoeker.

Aquavitaal in Die Heygrave

Word je wat ouder en voel je dat aan je lijf? Kom dan gezellig meedoen bij aquavitaal in zwembad Die Heygrave in Vlijmen. Door het lekkere warme water worden de spieren soepeler en kun je op het gemakje werken aan de algemene fitheid. Maak tijdens de les een praatje met je medezwemmers en beweeg mee op de ritme van de muziek. Na de les kun je gratis een kopje koffie drinken en praten over de laatste nieuwtjes.

Wil je weten of de groepsles iets voor jou is? Meld je telefonisch aan voor een gratis proefles op
(073) 649 47 44!

Met Elkaar

Heb je behoefte aan een praatje, wil je graag een spelletje doen of samen koken en genieten van een warme maaltijd? Het kan allemaal op de verschillende locaties van ‘Met Elkaar’. Iedereen is welkom. Niets moet en er is geen vast programma met activiteiten.

‘Met Elkaar’ wordt op verschillende dagen en locaties georganiseerd in de gemeente Heusden.

Neem voor meer informatie contact op via
(073) 511 83 50 of mail naar
[email protected].

Activiteitenzoeker

Er worden tal van activiteiten georganiseerd. Op de website www.bijeenheusden.nl verzamelen we alle activiteiten in de activiteitenzoeker. In deze zoeker kun je makkelijk jouw voorkeuren aangeven. Zoek je bijvoorbeeld een creatieve activiteit? Of een activiteit om anderen te ontmoeten. Je kunt jouw voorkeuren aangeven op welke dag en in welk dorp je een activiteit wil vinden. Zo kun je makkelijk en gericht activiteiten vinden die bij jou passen.

www.bijeenheusden.nl/­activiteiten-zoeken/

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: