Voorpagina Voorwoord Heusden Merkx Vugts & Vlemmix Notarissen Iedereen doet mee in Heusden Kom Erbij Heusden Total Fit - Prismanet Prisma Bibliotheek Heusden Leven ze nog lang en gelukkig? Geldzorgen? Praat erover! Podotherapie Molenschot-Verbaak & de Wit - Woonveste Woonveste Informatiepunt Digitale Overheid - Zorg voor Zorg Mantelzorgmakelaar Bibliotheek Zorgsaam Heusden - Koning Willem 1 College Koning Willem I college Eenzaamheid onder jongeren Uniek Sporten - Veilig Thuis Midden-Brabant Stichting de Schroef
in de gemeente Heusden

Bibliotheek aan huis!

Wist je dat het mogelijk is om boeken thuis te laten brengen als je zelf (tijdelijk) niet meer naar de Bibliotheek toe kan komen? De Bibliotheek biedt de service Bibliotheek aan Huis aan alle inwoners van de gemeente Heusden. De dienst is voor leden van de bibliotheek die vanwege leeftijd, ziekte of handicap niet meer makkelijk naar de bibliotheek kunnen komen kunnen. Je betaalt alleen je lidmaatschap en geen extra kosten voor de service. Want wij zorgen er graag voor dat iedereen kan blijven lezen.

“Nadat ik me had aangemeld kwam een dame op bezoek om kennis te maken, vertelt Mien. Ze heeft heel goed geluisterd naar welke boeken ik graag lees en komt nu elke 3 weken nieuwe boeken brengen. Vaak weet ze me echt te verrassen! Dan brengt ze een boek mee dat ik zelf niet zou kiezen en blijkt het toch goed te zijn.”

Iedereen die zich aanmeldt, wordt gekoppeld aan een vaste vrijwilliger. Samen plannen ze een gesprek in om kennis te maken. Je kan aangeven welke boeken je graag leest en hoe vaak je nieuwe boeken thuis wilt krijgen. Je kunt kiezen uit de hele collectie aan boeken. Ook kun je bijvoorbeeld tijdschriften, grootletterboeken en luisterboeken lenen.

“Ik werk nu 5 jaar als vrijwilliger bij de Boekendienst aan huis”, vertelt Wendy. “Het is heel dankbaar werk, ik kan het iedereen aanraden. Elke 3 weken breng ik nieuwe boeken.

Het is voor mij leuk om steeds op zoek te gaan naar nieuwe boeken voor de leden waar ik thuis kom. Ook merk ik dat het contactmomentje gewaardeerd wordt. Als het uitkomt drink ik ook weleens een kopje thee zodat we even kunnen kletsen. Of ik breng een brief naar de brievenbus omdat ik er toch langs kom. Het is heel fijn om anderen zo te helpen.”


Wil je meer weten over de Bibliotheek aan Huis? Of lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416-373032 of via e-mail: [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: