Voorpagina Voorwoord Combinatie Jeudgzorg Inloopspreekuren - Sociale Teams Helmond GGZ Oost Brabant Sociale Teams Helmond Combinatie Jeugdzorg Trainingen voor kinderen Spring Kinderopvang Training voor ouders en volwassenen Ik Zorg Contactpunt - ZO Helmond Lefgozer Zo Helmond MEE - Senzer Super Sociaal - Omnia Jeugdzorg Omnia Jeugdzorg SWZ zorg - LEVgroep SWZ Lev Groep Pactum - Nei Skoen Pactum
in de gemeente Helmond

Als niemand elkaar nog aardig vindt

Een pittige pubertijdperiode waarin niemand elkaar nog aardig vond en het vertrouwen in elkaar weg was. Dat was voor de ouders, Camil en Sandra, reden om de hulp in te roepen bij Pactum en te starten met MDFT, een intensieve gezinstherapie.

Sandra: “We moesten met alle vier de gezinsleden aan de slag om het vertrouwen in elkaar terug te winnen en om een rustige en veilige omgeving terug te krijgen. Met behulp van de therapeut kwamen we erachter dat we als gezin de neiging hebben elke keer op elkaar te reageren en bovenop elkaars lip te zitten. Deze patronen, die we zelf hebben gecreëerd, helpen ons niet. Het zorgt juist voor irritaties en stiekem gedrag.”

Met intensieve hulp en advies in de afgelopen 6 maanden hebben Camel en Sandra met hun gezin de oude patronen kunnen doorbreken. “Dat was niet makkelijk en ging met ups en downs, maar nu kunnen we weer samen verder. We hebben het weer vaker gezellig met elkaar. Ruimte voor verbetering blijft er altijd, dus we blijven eraan werken,” sluit Sandra af.

Meer informatie?

Herken je de situatie van Camil en Sandra of ervaar je andere opvoed-, ontwikkel- of gedragsproblemen? Bezoek onze website www.pactum.org voor hulp.

Speciaal voor jongeren in Helmond tussen de 17 en 27 jaar is er het JIP (Jongeren Inloop Punt). Hoe zij kunnen helpen, lees je op www.jiphelmond.nl.

Hier voel je je veilig

De Helmondse uitdrukking ‘Nei Skoen’ betekent - Nieuwe Schoenen - Nieuwe Kansen. Deze kleine metafoor in de naam vertelt een groot verhaal. Een verhaal over kansen, sociale kwetsbaarheid, herstel, veiligheid, vertrouwen en verbinding.

Iedereen is welkom

Iedereen heeft wel een rugzakje. Als je er aan toe bent om hiermee aan de slag te gaan, ook als je nog niet weet hoe, ben je welkom bij ons. We willen kwetsbare mensen bereiken die zich niet bij andere organisaties thuis voelen of hier de weg nog niet weten te vinden. Alleen, we richten ons niet specifiek op die doelgroep. Wij zijn er voor iedereen. Diversiteit en sociale inclusie staan bij ons voorop.

Zijn wie je bent

Wie bij Nei Skoen binnenloopt, krijgt geen moeilijke formulieren of ingewikkelde gesprekken. Je mag hier zijn wie je bent. “Deze plek en de mensen om me heen maken me sterker”, zegt een van de deelnemers. “Ik heb hier nieuwe vriendschappen gekregen. Vriendschappen die oprecht zijn.” “Het is een fijne omgeving. Er hangt een open sfeer.” Je hoeft je niet bloot te geven als je dat niet wilt, je voornaam is genoeg, maar je mag alles zeggen. Het draait om vertrouwen en verbinding binnen onze muren.

We doen alles samen!

Er is een grote diversiteit aan activiteiten: trainingen, schilderen, muziek maken, eten koken …. Elke dag is er wel iets te doen. Meedoen aan workshops of trainingen is voor jou natuurlijk ook wel interessant als je durft. Een greep uit de mogelijkheden: adem sessie - herstellen doe je zelf - je verhaal vertellen - support groep.

Niets moet, veel mag bij Nei Skoen. We zijn elke dag ’s middags open, behalve zaterdag.

Nei Skoen
Hoofdstraat 133
5706 AL Helmond
0610785524
www.neiskoen.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: